Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

175 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Senay Berhe

Foto: Senay Berhe

Foto: Senay Berhe

Foto: Senay Berhe

Foto: Senay Berhe

Foto: Senay Berhe

Foto: Senay Berhe

Foto: Senay Berhe

BamBam Frost

So sorry - Urban Nights Vol. 1

Tisdag

12 mar

19:00
ca 1 tim

Scen/Plats

Gradängscen

Ordinarie

175 kr

Köp

BamBam Frost

So sorry - Urban Nights Vol. 1

So Sorry är en intim föreställning förpackad i maxad stjärnestetik där BamBam Frost tillsammans med två andra dansare bjuder oss på en hommage till afroamerikansk populärkultur. I verket undersöker hon historien bakom och rötterna till dess bilder och danser. So Sorry är ett danscollage av popkultur förpackad i rosa plast.

Koreografen BamBam Frost bjuder, tillsammans med dansarna Mari Carrasco och Lydia Östberg Diakité, på ett lekfullt och intensivt collage av popkulturens uttryck och danser. I arbetet med So Sorry har BamBam studerat framförallt afroamerikanska kvinnliga artister inom RnB, pop och hiphop. Hon har tittat på uttryck, danser och estetik från musikvideos och livekonserter och ställt sig frågan vad populärkulturen vi konsumerar betyder för oss och hur den landar i våra kroppar. Dansarna pushar sina kroppar tills det inte går längre och ser vart utmattningen tar dem både fysiskt och psykiskt. De omfamnar men förhåller sig samtidigt kritiskt till den populärkultur de, och många med dem, konsumerar dagligen. Till pumpande musik, iklädda gråa kroppsstrumpor, i ett rum förpackat i rosa glänsande plast – bjuder dansarna in till en intensiv, rolig och svettig föreställning där danser vi känner igen bryts ner och byggs om.

So Sorry är en turnéversion och en utveckling av föreställningen Sorry som hade produktionsresidens på Riksteatern med premiär på MDT våren 2018.

”Alla de musikvideos på MTV som vi i min generation är uppvuxna med har påverkat vårt sätt att dansa och röra på oss. Samma inflytande får vi idag från nätet och sociala medias bildflöde. Identifikationen och rörelserna etsar sig fast i våra kroppar, vad betyder det för oss?” säger BamBam Frost.

 

Om BamBam Frost
BamBam Frost är dansare och koreograf baserad i Stockholm. 2013 tog hon kandidatexamen i Samtida dans från DOCH/Dans och Cirkushögskolan. BamBam har arbetat med bland annat Marina Abramovic, Erik Linghede, Paloma Madrid, Lisa Janbell, Mari Carrasco och Mette Ingvartsen. Sedan 2008 är BamBam medlem i P*fect Dancecompany som bland annat har medverkat i en rad musikvideos, konserter och som pausnummer på Melodifestivalen. Hösten 2018 är hon ute på Riksteaterturné med Erik Linghedes dansproduktion Drone.

Medverkande
BamBam Frost
Mari Carassco
Lydia Östberg Diakité

Konstnärligt team
Koreografi: BamBam Frost
Ljusdesign: Anton Andersson
Ljuddesign: Yared Cederlund
Scenografi: Lisa Berkert Wallard
Yttre öga: Alexandra Tveit

Föreställningen produceras av Riksteatern.

Föreställningen är en del av Urban Nights Vol. 1

Visa mer
Ingår i paket:
So sorry
Läs mer
Tis 12 Mar 19:00

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall