Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Scener

Stora Teatern har tre scenområden: Stora scenen är den vackra, 150 år gamla, klassiska Göteborgsscenen. Kristallfoajén är med sina kristallkronor och panoramautsikt ett av Göteborgs vackraste rum. Här tar du med fördel en drink innan föreställning, eller i pausen. I Klubben upplever du konserter för stående publik, feta discoklubbar och festivaler.

Foto: Pixgallery

STORA SCENEN

Stora Teaterns hjärta är Stora scenen. I den magiska teatermiljön från mitten av 1800 – talet kan du avnjuta nycirkus, teater, dans och konserter. Sjunk ner i de röda sammetsfåtöljerna och låt blicken vandra över guldornamenten och änglarna i taket.

PARKETT
Parkett ligger en trappa upp från huvudentrén. De första fyra raderna är lösa stolar som står på förscenen. De är i samma nivå som scenen och man ser precis över scenkanten. En del ser dåligt (beroende på hur lång man är). Även sikten från rad 5, 6 och 7 kan vara begränsad.

Utforska Parkett i Google Maps

1:A BALKONG
1:a balkong ligger i anslutning till Kristallen. Här sker eventuell pausservering. Mitten på rad 2 och 3 finner ni teknikplatsen.

Utforska Första balkong i Google Maps

2:A BALKONG
Sidoplatserna är oftast ej till försäljning p.g.a dålig sikt.

Utforska Andra balkong i Google Maps

3:E BALKONG
Begränsad sikt

Utforska Tredje balkong i Google Maps

ÖVRE GALLERIET
Begränsad sikt. Trångt benutrymme på vissa platser.

RULLSTOLSPLATSER
Bokas via Stora Teaterns biljettkontor eller via mail: biljett@storateatern.se
Rullstolsplatserna finns på ytterkant höger/vänster rad 9-11. En ledsagare går med gratis.

KONTAKTA BILJETTKONTORET MED FRÅGOR

För att försäkra dig om bästa plats, v.g. kontakta biljettkontoret, så hjälper vår personal dig att hitta en passande plats.

KRISTALLEN

Två trappor upp finner ni Kristallen, eller Kristallfoajén. Här kan ni njuta av god dryck och tilltugg i pausen samt innan föreställning. Med dess kristallkronor, stuckatur och panoramautsikt över Bältesspännarparken måste Kristallen vara ett av stadens vackraste rum.  Här anordnas en mängd olika evenemang med allt från klubbar och konserter till samtal och filmvisningar.

Utforska Kristallen i Google Maps

KLUBBEN

På Stora Teaterns baksida ligger Klubben. För mindre klubbspelningar och fester öppnar vi Lilla klubben, med plats för upp till 200 pesoner. Vid större spelningar öppnar vi upp till Stora klubben och “vänder” på hela lokalen, så den vackra salongen bildar en magnifik backdrop till scenen, medans publik och bar huserar på själva scenen. Här kan upp till 600 personer uppleva diverse klubb- och livemusikakter i en helt unik miljö.

DRAGSHOW / ROBERT FUX

Följ med på en nervpirrande, musikalisk djupdykning genom tid och rum tillsammans med dragdrottningen och hyllade skådespelaren Robert Fux.

Läs mer om föreställningen