Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Göteborgs dans- och teaterfestival

Göteborgs dans- och teaterfestival är en scenkonstfestival för internationell och svensk scenkonst, och återkommer vartannat år i augusti. Festivalen grundades 1994 och har sedan dess bjudit in internationella scenkonstkompanier och scenkonstnärer att dela sina berättelser med festivalens breda publik; berättelser från hela världen; berättelser som förhöjer verkligheten och som reflekterar över vår samtid, här och nu.

17-26 augusti intar festivalen flera scener i Göteborg. Du kommer att kunna se föreställningar på bland annat GöteborgsOperan, Göteborgs Stadsteater, Backa Teater, Folkteatern och Stora Teatern – som också är festivalcentrum. Delar av programmet kommer dessutom att pulsera ut till olika platser i Västra Götaland i en regional satsning.

På årets gästlista finns stora scenkonstkompanier som Nederlands Dans Theater och Schaubühne Berlin, formbrytare inom såväl koreografi, musik som regi med bland andra Christiane Jatahy, Mathilde Monnier, La Ribot och Rokia Traoré. Klassiker stöps om och ny scenkonst från Norden tar plats i årets stora scenkonstfest. Utmanas, underhålls och tänk om – årets program har plats för mycket.

 

För dig som vill se mycket under festivalen finns smarta paketerbjudanden att köpa. Den 1 juni släpps biljetter till samtliga föreställningar.

Mer information hittar du på gdtf.se

 

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall