Speltillfällen
Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Göteborgs dans- och teaterfestival

Göteborgs dans- och teaterfestival är en scenkonstfestival för internationell och svensk scenkonst, och återkommer vartannat år i augusti. Festivalen grundades 1994 och har sedan dess bjudit in internationella scenkonstkompanier och scenkonstnärer att dela sina berättelser med festivalens breda publik; berättelser från hela världen; berättelser som förhöjer verkligheten och som reflekterar över vår samtid, här och nu.

18–27 augusti intar festivalen flera scener i Göteborg. Du kommer att kunna se föreställningar på GöteborgsOperan, Göteborgs Stadsteater, Backa Teater, Folkteatern, 3:e Våningen, Skogen, Atalante, Högskolan för scen och musik, och Stora Teatern – som också är festivalcentrum. Delar av programmet kommer dessutom att pulsera ut till olika platser i Västra Götaland i en ny regional satsning. Vi ses i Göteborg, på Tjörn, i Vara och i Tanum!

Stora Teatern är festivalens hemvist och festivalcentrum. Här öppnas festivalen med La Compagnie du Hannetons föreställning Le grenouille avait raison, av och med James Thierrée. Sedan fortsätter festivalveckan med Twisted Feets GBG Dance Festival, amerikanska ikonen Laurie Anderson i ett unikt soloperformance och den belgiske koreografen och filmregissören Wim Vandekeybus Ultima Vez. Här avslutar vi också så klart med en stor avslutningsfest 27 augusti!

Alla föreställningar och förmånliga erbjudanden hittar du på gdtf.se

 

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall