Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Cirkus i Väst

Stora Teatern samarbetar med Cirkus Cirkör för att utveckla möjligheterna att uppleva och utöva samtida cirkus i Västra Götaland. Cirkus i Väst är en resurs för arbete, produktion, fortbildning, kreativa residens och utveckling av samtida cirkus i regionen.

Katja Samsonova under Creative Stage 2021 på Stora Teatern. Foto: Joel Karlberg

CIRKUSLÄGER MED CIRKUS NIKOLAJEFF

1-5 augusti kl. 10-15 på Ekenäs Gård, Östersundet, Mariestad
För barn och ungdomar 7-15 år
Gratis för boende i Västra Götaland (ord. pris 2200 kr)

Nu har Cirkus i Väst möjlighet att i samarbete med Cirkus Nikolajeff erbjuda ett fantastisk Cirkusläger på Ekenäs Gård, Östersundet. Det blir femte året som Cirkus Nikolajeff får möta entusiastiska barn och ungdomar i Mariestad. Lägret hålls av artister som medverkar i Showen Cirkus Nikolajeff.

Vi bjuder på en spännande vecka med akrobatik, trampolin, lindans, trapets, jonglering och mycket mer. Vi tränar utomhus i den magiska miljön och i en ombyggd lada. Lunch och mellanmål ingår. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer om Cirkus Nikolajeff här.

Platserna går åt fort så det är först till kvarn!
Anmälan skickas till:
E-post: info@cirkusnikolajeff.se
Telefon: 070-7891501

Cirkus i Väst – en resurs för samtida cirkus i regionen

Samarbetsprojektet verkar för att utveckla möjligheterna att uppleva och utöva konstformen cirkus i Västsverige. Bakom initiativet står Stora Teatern i Göteborg och Cirkus Cirkör med stöd av Västra Götalandsregionen.

Arbete
Målet är att fler aktörer inom cirkus ska kunna leva och verka i Västsverige. Genom att regionalt arbeta för att stärka cirkus som konstform skapar vi på lång sikt förutsättningar för fler arbetstillfällen för artister och andra verksamma inom fältet.

Produktion
Genom att etablera regionala turnéslingor kan vi utveckla samarbeten och fruktbara utbyten mellan aktörer och forma ett nätverk av presenterande och samproducerande scener. När presentationen av samtida cirkus ökar på våra scener stimuleras samtidigt det publika intresset.

Kreativa residens
I nätverket av samarbetsscener skapas en slinga för utlysningar av residens. På Stora Teatern erbjuder vi cirkusartister som är verksamma inom Västra Götaland möjligheten att få sammanhängande tid för konstnärligt arbete i en kreativ miljö mitt i centrala Göteborg.

Fortbildning
Genom att ordna workshops, seminarier och pedagogisk verksamhet erbjuder vi kompetensutveckling på olika nivåer för politiker, tjänstemän, aktörer och en intresserad publik. På så sätt ökar vi möjligheten till upplevelser, delaktighet och utövande inom konstformen.

Utveckling
Genom att bygga långsiktiga relationer och en infrastruktur mellan länets kommuner främjar vi samverkan nationellt och internationellt och fungerar som en motor och ett nav för den samtida cirkusens utveckling i regionen.

 

Läs mer om Cirkus i Väst hos Västra Götalandsregionen

Följ Cirkus i Väst på Facebook

Ett urval av aktiviteter inom ramen för Cirkus i Väst 2021:

 • 19-21 maj: Creative Stage på Stora Teatern: tillsammans med professionella coacher och ljud- och ljustekniker kunde de sökande artisterna utveckla sina nummer på Stora scenen
 • 14-18 juni: Cirkusskola med Cirkus i Väst hos Konstkollektivet, för barn 10-14 år
 • 1-5 agusti: Cirkusläger i Mariestad med Cirkus Nikolajeff
 • 2-15 augusti: Cirkusresidens på Stora Teatern (sista ansökningsdag 31 maj)
 • 28 & 29 augusti: Stora Teatern och Cirkus i Väst presenterar: M.P.A.C. / Breast in Peace
 • Philo & Felix / The Red Pants Show , turnerar i regionen under hösten med stöd av Cirkus i Väst
 • Soon Circus Company / Gregarious , turnerar i regionen under hösten med stöd av Cirkus i Väst
  17-18 september Stora Teatern , 20-21 september Vara Konserthus, 22 september Folkets Hus Kulturhuset, Hebeteatern, Trollhättan,
  23 september Stadsteatern Skövde

Svalbard Company

Med stor inlevelse, energi och en gnutta galenskap intar prisbelönta Svalbard Company scenen för att med högklassig cirkuskonst peka på det mest djuriska inom det mänskliga beteendet.

Läs mer om föreställningen