Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Cirkus i Väst

Stora Teatern samarbetar med Cirkus Cirkör för att utveckla möjligheterna att uppleva och utöva samtida cirkus i Västra Götaland. Cirkus i Väst är en resurs för arbete, produktion, fortbildning, kreativa residens och utveckling av samtida cirkus i regionen.

Illustratör: Lotta Kölare

TRÄNA NYCIRKUS PÅ SOMMARLOVET!

Är du 7-14 år och nyfiken på cirkus? I samarbete med Konstkollektivet, Lights on och Mölndals stad erbjuder Cirkus i Väst två unika möjligheter att träna med erfarna pedagoger från Cirkus Cirkör i augusti – en i Mölndal och en i Hisings Backa!

Alla kan träna cirkus! På sommarcirkusskolan får du chans att pröva cirkusens roliga discipliner – allt från jonglering till akrobatik, luftakrobatrik och balans. Pedagogerna har ett väl beprövat upplägg som har tagits fram genom utvärderingar med deltagare under många år. Kurserna är helt gratis, men det är viktigt att delta alla dagar. Inga förkunskaper krävs. Kom som du är i mjuka kläder som går att röra sig i! LÄS MER+

Cirkus i Väst – en resurs för samtida cirkus i regionen

Samarbetsprojektet verkar för att utveckla möjligheterna att uppleva och utöva konstformen cirkus i Västsverige. Bakom initiativet står Stora Teatern i Göteborg och Cirkus Cirkör med stöd av Västra Götalandsregionen.

Arbete
Målet är att fler aktörer inom cirkus ska kunna leva och verka i Västsverige. Genom att regionalt arbeta för att stärka cirkus som konstform skapar vi på lång sikt förutsättningar för fler arbetstillfällen för artister och andra verksamma inom fältet.

Produktion
Genom att etablera regionala turnéslingor kan vi utveckla samarbeten och fruktbara utbyten mellan aktörer och forma ett nätverk av presenterande och samproducerande scener. När presentationen av samtida cirkus ökar på våra scener stimuleras samtidigt det publika intresset.

Kreativa residens
I nätverket av samarbetsscener skapas en slinga för utlysningar av residens. På Stora Teatern erbjuder vi cirkusartister som är verksamma inom Västra Götaland möjligheten att få sammanhängande tid för konstnärligt arbete i en kreativ miljö mitt i centrala Göteborg.

Fortbildning
Genom att ordna workshops, seminarier och pedagogisk verksamhet erbjuder vi kompetensutveckling på olika nivåer för politiker, tjänstemän, aktörer och en intresserad publik. På så sätt ökar vi möjligheten till upplevelser, delaktighet och utövande inom konstformen.

Utveckling
Genom att bygga långsiktiga relationer och en infrastruktur mellan länets kommuner främjar vi samverkan nationellt och internationellt och fungerar som en motor och ett nav för den samtida cirkusens utveckling i regionen.

 

Aktuellt inom ramen för Cirkus i Väst 2022

  • I samarbete med Mölndals Stad och Cirkus Cirkör presenterar Cirkus i Väst sommarlovscirkusskola på Konstkollektivet den 15-19 augusti
  • I samarbete med Lights On och Cirkus Cirkör presenterar Cirkus i Väst sommarcirkusskola på Ellen Keyskolan den 8-12 augusti
  • Liten regional cirkusturné hösten 2022, Catch You Later
  • Mellanstor regional cirkusturné hösten 2022

Läs mer om Cirkus i Väst hos Västra Götalandsregionen

Följ Cirkus i Väst på Facebook

Läs mer om Cirkus Cirkör