Priser
Elever i Göteborg

30 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

Ung Utan Pung

Varför så x-trem?

Torsdag

28 feb

09:30
ca 1h 30min

Scen/Plats

Stora scenen

För högstadiet.

Ordinarie

30 kr

Kan bokas av skolor

Ung Utan Pung

Varför så x-trem?

Ett grymt musikaliskt drama om hur det kan gå så fruktansvärt fel. När någon går över en gräns, bryter mot överenskommelser eller begår övergrepp blir det dålig stämning. Eller? Ibland är bekräftelse och uppmärksamhet mer värt i stunden. Men om gränser ständigt överträds suddas de till sist ut. En pjäs om drivkrafterna i extremist-kulturer.

Berättelsen kretsar kring en musikgrupp som får en ny medlem med extrema idéer som gruppen bit för bit accepterar. En händelseutveckling där det mänskliga priset är högt, men förhandlas mot bekräftelse, god stämning och materiell framgång. I en situation där igenkänningsfaktorn är hög men där gränserna ständigt flyttas visas hur snabbt våld kan normaliseras.

Varför så x-trem? är ett projekt i samarbete med Arvsfonden och MUCF i syfte att förebygga våldsbejakande extremism bland unga. Föreställningen är utformad för att väcka associationer till alla typer av extremism, oavsett om det rör kriminella gäng, politiska grupperingar eller religiös fundamentalism. Budskapet riktar sig till ”följarna” och ställer moraliska frågor till den som står inför valet att acceptera eller kritisera extrema handlingar.

Ung utan Pungs produktioner är alltid en kombination av teater, musik och dans. Vi tror att det är viktigt att allvar och besvärliga teman kan lyftas i en kultur som tillåter humor, underhållning och kritik.

För oss är det viktigt att göra avtryck hos de som ser våra föreställningar, men också att det finns utrymme att tillsammans följa upp de känslor och tankar som väcks. Vi har stor vana av att ordna fördjupande aktiviteter i anslutning till teaterföreställningen. Kringaktiviteterna kan utformas för ungdomar och/eller vuxna, exempelvis föräldrar eller socialarbetare.

info@ungutanpung.se | www.ungutanpung.se | 08-99 71 24

Visa mer
Gammalt event!

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall