Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

För skolor

Stora Teatern är Göteborgs egen scen för svenska och internationella gästspel inom dans, teater, musik och gränsöverskridande scenkonst. Det är angeläget för Stora Teatern att visa scenkonst för barn och unga, och elever och lärare är en av Stora Teaterns självklara och viktigaste målgrupper.

FÖRESTÄLLNINGAR SOM SKOLOR KAN BOKA

Vissa föreställningar täcks av utjämningsbidraget för skolor inom Göteborgs Stad. Observera att det inte gäller alla dagar för alla föreställningar, utan endast då det anges.

Vid dessa föreställningar är priset 40 kr/elev (Göteborgs Stad). Lärare följer med gratis.

Snart kan du ladda ner en PDF med alla höstens skolföreställningar.

PRAKTISK INFORMATION TILL LÄRARE

ATT BOKA BILJETTER
Många av våra föreställningar är subventionerade med ett så kallat utjämningsbidrag som utgår för elever som går i skolan inom Göteborgs kommun.
Föreställningar där utjämningsbidrag utgår medför att ni endast betalar 30 kr/elev. Om ni kommer från en annan kommun i länet går det att höra med teaterkonsulenten i VG-regionen eller den lokala kultursamordnaren i kommunen, om möjligheten att få subventionerade biljetter. Lärare går alltid gratis tillsammans med sina elever.

BILJETTBOKNING FÖR SKOLOR
Boka era biljetter via e-post : biljett@storateatern.se

Beställningen skall innehålla följande:
– Föreställningstitel, föreställningsdag samt tid
– Antal elevbiljetter som ni vill boka
– Antal fria lärarbiljetter som önskas
– Skolans namn
– Årskurs / stadie
– Kontaktperson med tillhörande telefonnummer samt mejladress
– Fakturauppgifter:
Fakturaadress
Skola
Kontaktperson
Eventuellt mottagarkod
Organisationsnummer
Mejladress

Biljetterna skickas via e-post till er.

ATT GÅ PÅ TEATER
När ni kommer till teatern möts ni först av vår publikvärd. Publikvärdens uppgift är att ta hand om er och era elever före och efter föreställningen. Tveka inte att fråga om ni har frågor rörande dagens föreställning.

Vi släpper in publiken strax innan föreställningen börjar, mobiler ska då vara helt avstängda. Efter att föreställningen har börjat släpps ingen publik in.

Teatern uppstår i mötet mellan scen och publiken. Eleverna behöver inte sitta knäpptysta. De får gärna leva sig in och reagera. Skådespelarna på scenen tar ansvar under föreställningen. Vissa elever kan dock ha svårt att koncentrera sig, särskilt om det är deras första besök på en teater. Vår erfarenhet har lärt oss att dessa elever lättare tar till sig föreställningen om någon vuxen, genom att sitta i närheten, hjälper dem att koncentrera sig på föreställningen.

Efter föreställningen kommer ni förhoppningsvis ha mycket att diskutera med era elever. Vi är förstås nyfikna på hur eleverna uppfattar föreställningen och tar gärna del av tankar och funderingar. Tveka inte att höra av er med synpunkter på föreställningen och ert besök på Stora Teatern.

Varmt välkomna!