Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

175 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Klara G

Gammalt event!

Riksteatern - Den Svenska Sonen

INSTÄLLT!

Tisdag

21 apr

19:00
ca 1h 30min

Scen/Plats

Gradängscen

Kristallbaren öppnar kl 18. Eftersamtal i Kristallfoajén.

Ordinarie

175 kr

Köp

Riksteatern - Den Svenska Sonen

INSTÄLLT!

Föreställningen är inställd med anledning av Covid-19. Köpt biljett återlöses. Vi kontaktar berörda biljettköpare.

Ett unikt drama om adoption och en människas längtan att hitta hem.

Jo är adopterad från Colombia och uppvuxen i en småstad i Sverige. Föreställningen utspelar sig i Jos barndomshem, runt middagsbordet, där Jo och hens partner är på besök för att träffa föräldrarna. Familjehemligheterna hopar sig och den oundvikliga uppgörelsen går inte längre att väja inför.

Med sin kvickhet och rapphet tar Joel Mauricio Isabel Ortiz, skådespelare och regissör, sig an en tung verklighet med en komisk lättsamhet. Hen ger oss en unik pjäs som lyfter frågor om hur det är att leva i ett mellanförskap och som hbtq-person. Produktionen är ett samarbete med Unga Klara.

Våren 2018 debuterade hen som författare på Norstedts förlag med sin kritikerrosade roman Sången om en son. Den svenska sonen blir Joels debut som dramatiker.

Press
“Sången om en son är en bitsk, rolig och ovanligt konsekvent genomförd debutroman.”Aftonbladet

Medverkande
Eva Johansson
Christopher Lehmann
Carlos Romero Cruz
Mats Blomgren

Dramatiker: Joel Mauricio Isabel Ortiz
Regissör:  Joel Mauricio Isabel Ortiz
Scenograf/kostymdesigner: Jenny Kronberg
Musik: Shida Shabibi

Produktionen är ett samarbete med Unga Klara

Eftersamtal i Kristallfoajén – aDOPTIONENS PRIS

Direkt efter föreställningen

Med avstamp i föreställningen problematiseras frågan om adoption tillsammans med regissören för kvällens föreställning Joel Mauricio Isabel Ortiz och Tobias Hübinette, docent i interkulturella studier vid Karlstads Universitet.

Tobias Hübinette har väckt stor uppmärksamhet då han bland annat anser att adoptioner från Tredje världen till västvärlden handlar om en global postkolonial maktasymmetri med paralleller till människohandel och trafficking när vita människor köper icke-vita barn från till exempel Korea.

Joel Mauricio Isabel Ortiz är skådespelare och regissör men har även debuterat med sin roman Sången om en son på Norstedts 2018. Joel föreläser om adoption, hbtq-frågor, vithet och rasism.

Samtalsledare: Sao Mai Dau, journalist verksam i Göteborg med rötter i både Vietnam och Sverige. Har ett starkt intresse för sociala frågor och för när det lokala korsar det globala.

PUBLIKENS VAL!

Denna föreställning är utvald av en publikgrupp i ett samarbete Stora Teatern kallar för Publikens val. Håll utkik efter fler föreställningar valda av vår publikgrupp framöver!

Läs mer om Publikens val.

Föreställningen presenteras genom projektet BespectACTive med stöd av EU:s kulturprogram Kreativa Europa samt Västra Götalandsregionen.

Visa mer
Gammalt event!

Svalbard Company

Med stor inlevelse, energi och en gnutta galenskap intar prisbelönta Svalbard Company scenen för att med högklassig cirkuskonst peka på det mest djuriska inom det mänskliga beteendet.

Läs mer om föreställningen