Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Publikens val

Publikens val innebär att vi samarbetar med en publikgrupp för att välja ut vad som ska visas här på Stora Teatern. I höst har vår publikgrupp valt ut dansföreställningen Nasty med Susanna Leinonen Company.

Foto: Julian Venado

Nasty / Susanna Leinonen Company

Onsdag 21 oktober kl 19

Nasty är ett feministiskt statement som fullkomligen vrålar för kvinnors rätt till  självbestämmande. Med fokus på de förväntningar, begränsningar och attacker som riktas mot våra kroppar får vi uppleva en osminkad betraktelse av vår värld. En värld där ondskan gömmer sig i samhällets strukturer – men också i oss själva.

Föreställningen undersöker kvinnors kroppar som ständigt betraktade objekt, hur de definieras och hur motstridiga krav och förväntningar formar den kvinnliga kroppen. Leinonens verk igenkänns alltid på ett krävande och precist rörelsespråk. I Nasty blir den hårt tränade fysiska kroppen en maskin som sträcker sig, böjer sig och knakar för att uppnå sin fulla potential. Men frågan kvarstår: vem får definiera den potentialen?

 

Stora Teaterns publikgrupp om Nasty:

“Nasty berör mig starkt utifrån sitt budskap och det visuella uttrycket. Dansarna har ett rörelsemönster som är intressant och får tolkas fritt av var och en.” Lena Sjödin.
“För mig utmanar Nasty synen på hur en kvinnas kropp ska röra på sig och bete sig, det är en käftsmäll till alla som försöker begränsa den.” Linda Brelin.

Läs mer och boka biljett här.

Publikens val är en del i det europeiska nätverket Be Spectactive som jobbar med publikutveckling. Tillsammans ska vi utforska vägar att skapa närmare dialog med vår lokala publik.

Parterna som ingår i nätverket är olika kultur- och scenkonstinstitutioner, med såväl festivaler, gästspelsscener, kulturcenter och universitet från olika delar av Europa. Projektet finansieras genom EU:s kulturprogram Kreativa Europa och har stöd från Västra Götalandsregionen.

En annan del i projektet innebär att Stora Teatern är värd för dans- och teaterresidens för produktioner från de olika scenerna som är med i nätverket. En produktion från Göteborg kommer att ha premiär 2021 och ska sedan turnera vidare i Europa.

Läs mer om Be SpectACTive här.

Upplev nycirkus på Stora Teatern

En symfoni av akrobatik, ljud och ljus, det här är cirkus upphöjt till en ny nivå av kompaniet Circa.

Läs mer om föreställningen