Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Publikens val

Be SpectACTive är ett publikutvecklingsprojekt med fokus på delaktighet. Nätverket består av 19 parter från 18 länder i Europa. Tillsammans ska de utveckla och utforska vägar att skapa kulturprogram och scenkonstproduktioner i närmare dialog med sin lokala publik.

I praktiken innebär Be SpectACTive att Stora Teatern och Göteborgs dans- och teaterfestival knyter en aktiv publikgrupp till verksamheten. Gruppen får möjlighet att följa en programläggningsprocess, få förståelse för verksamhetens mål och ges en budget att lägga eller föreslå programinnehåll. En annan del i projektet innebär att Stora Teatern är värd för tre olika dans- och teaterresidens och erbjuder replokal, boende och sammanhang för produktioner från de olika partnerscenerna. Under projektperioden kommer dessutom en produktion från Göteborg att samproduceras, vilket innebär att en produktion från Göteborg tas fram i residens på tre platser i Europa med premiär i Göteborg år 2021.

Parterna som ingår är olika kultur- och scenkonstinstitutioner, med såväl festivaler, gästspelsscener, kulturcenter och universitet från olika delar av Europa. Projektet finansieras genom EU:s kulturprogram Kreativa Europa och har dessutom stöd från Västra Götalandsregionen.

Läs mer om Be SpectACTive här.

Cirkuspaketet

Höstens nycirkuspaket innehåller tre utmanande, rörande och sinneskittlande föreställningar.

Läs mer om paketet

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall