Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Publikens val

I år är göteborgspubliken inbjuden att lägga program på Stora Teatern. En publikgrupp har under året samtalat sig fram till vilken föreställning de helst vill se på Stora Teaterns scen i höst och nu har de gjort sitt val. Tillåt oss presentera: Gregarious med Soon Circus Company!

Foto: Marta Lliana

Under året samarbetar Stora Teatern med en publikgrupp som är med och bestämmer vad som ska visas på Stora Teatern under hösten 2019. Det är processen som står i fokus och tillsammans med producenter från Stora Teatern ser gruppen på föreställningar och diskuterar vad man gillar och vill se mer av. Nu kan vi presentera årets första Publikens val:

 

GREGARIOUS / SOON CIRCUS COMPANY

Gregarious betyder fantastisk cirkus. På scen möter vi två cirkusartister som i sann anti-hjälteanda utforskar närheten och mänskligheten i sportens värld. Där kampen ligger mellan tävling och brödraskap – laganda och rivalitet.

Delvis baserat på de bådas egna vänskap ger dem scenen en varm och kär föreställning, att känna igen sig i med bubblande humor. De tar sig an teeterboard, chinese pole och akrobatik med särskild finess, och med sin lekfulla, subtila stil kan vi ändå lita på att de alltid kommer fånga varandra.

På scenen ser vi Nilas Kronlid och Manel Rosés som tillsammans studerade cirkusprogrammet på DOCH. De har setts i uppsättningar av Cirque Du Soleil och Cirkus Cirkör och 2016 blev deras vänskap ett samarbete och resultatet är Gregarious.

Konstnärligt team:
På scen: Nilas Kronlid, Manel Rosés
Outside eyes: Joan Catalá, Angela Wand

 

Köp biljett här.

Publikens val – en del av Be SpectACTive

Be SpectACTive är ett publikutvecklingsprojekt med fokus på delaktighet. Nätverket består av 19 parter från 18 länder i Europa. Tillsammans ska de utveckla och utforska vägar att skapa kulturprogram och scenkonstproduktioner i närmare dialog med sin lokala publik.

I praktiken innebär Be SpectACTive att Stora Teatern och Göteborgs dans- och teaterfestival knyter en aktiv publikgrupp till verksamheten. Gruppen får möjlighet att följa en programläggningsprocess, få förståelse för verksamhetens mål och ges en budget att lägga eller föreslå programinnehåll. En annan del i projektet innebär att Stora Teatern är värd för tre olika dans- och teaterresidens och erbjuder replokal, boende och sammanhang för produktioner från de olika partnerscenerna. Under projektperioden kommer dessutom en produktion från Göteborg att samproduceras, vilket innebär att en produktion från Göteborg tas fram i residens på tre platser i Europa med premiär i Göteborg år 2021.

Parterna som ingår är olika kultur- och scenkonstinstitutioner, med såväl festivaler, gästspelsscener, kulturcenter och universitet från olika delar av Europa. Projektet finansieras genom EU:s kulturprogram Kreativa Europa och har dessutom stöd från Västra Götalandsregionen.

Läs mer om Be SpectACTive här.

NYCIRKUSPAKET

I vår erbjuder vi tre nycirkusföreställningar som visar på tre helt olika uttryck. Det är rörande, förförande och vågat - denna säsongens nycirkuspaket innehåller något utöver det vanliga!

Läs mer om paketet

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall