Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Publikens val

I år är Göteborgspubliken inbjuden att lägga program på Stora Teatern. En publikgrupp kommer att träffas under året och samtala sig fram till vilken föreställning de helst vill se på Stora Teaterns scen i höst.

Gillar du dans, teater eller nycirkus? Vill du vara med och bestämma vad som visas på Stora Teatern? Just nu söker vi en grupp som ska få vara med och bestämma vad som visas på vår scen under hösten 2019. Vi söker efter en så blandad grupp som möjligt vad gäller bakgrund, ålder och erfarenhet av scenkonst. Det är processen som står i fokus och tillsammans med producenter från Stora Teatern kommer gruppen se på föreställningar och diskutera vad man gillar och vad man vill se mer av.

Den första träffen är den 26 mars, gruppen kommer därefter att ses ca en gång i månaden och i höst kommer vi att presentera Publikens val – en föreställning som kanske just du har valt! Inga förkunskaper krävs. Som en del av denna grupp får du se flera föreställningar utan kostnad, i övrigt utgår ingen betalning till gruppmedlemmarna.

Ansökningstiden är nu ute.

Publikens val – en del av Be SpectACTive

Be SpectACTive är ett publikutvecklingsprojekt med fokus på delaktighet. Nätverket består av 19 parter från 18 länder i Europa. Tillsammans ska de utveckla och utforska vägar att skapa kulturprogram och scenkonstproduktioner i närmare dialog med sin lokala publik.

I praktiken innebär Be SpectACTive att Stora Teatern och Göteborgs dans- och teaterfestival knyter en aktiv publikgrupp till verksamheten. Gruppen får möjlighet att följa en programläggningsprocess, få förståelse för verksamhetens mål och ges en budget att lägga eller föreslå programinnehåll. En annan del i projektet innebär att Stora Teatern är värd för tre olika dans- och teaterresidens och erbjuder replokal, boende och sammanhang för produktioner från de olika partnerscenerna. Under projektperioden kommer dessutom en produktion från Göteborg att samproduceras, vilket innebär att en produktion från Göteborg tas fram i residens på tre platser i Europa med premiär i Göteborg år 2021.

Parterna som ingår är olika kultur- och scenkonstinstitutioner, med såväl festivaler, gästspelsscener, kulturcenter och universitet från olika delar av Europa. Projektet finansieras genom EU:s kulturprogram Kreativa Europa och har dessutom stöd från Västra Götalandsregionen.

Läs mer om Be SpectACTive här.

PÅKLÄDAREN

Sven-Bertil Taube och Krister Henriksson tillsammans på scen för första gången i Dramatens pjäs om kärlek och maktkamp, komedi och svärta bakom kulisserna. Då, för längesedan.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall