Priser
Ordinarie pris

40 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

Freestyle Phanatix

3rd – Skolföreställning

Tisdag

10 mar

10:00
ca 40min

Scen/Plats

Gradängscen

För åk 4-7

Ordinarie

40 kr

Kan bokas av skolor

Freestyle Phanatix

3rd – Skolföreställning

Streetdanceföreställningen 3rd är danska kompaniet Freestyle Phanatix fristående och avslutande del i en trilogi om människans evolution, identitet och framtid. Med ett enormt tight samspel, med närvaro och lyhördhet i varje rörelse är detta en föreställning som är på samma gång lågmält poetisk och explosivt kraftfull.

Med utgångspunkt i Newtons tredje lag som säger att för varje kraft som verkar finns en lika stor och motriktad kraft är 3rd en reflektion över de konsekvenser som våra handlingar som individer, samhälle och kultur har på ett globalt plan. Om vad som händer när våra förfäders och våra egna val kommer ifatt oss. Med ett enormt tight samspel, med närvaro och lyhördhet i varje rörelse är detta en föreställning som är på samma gång lågmält poetisk och explosivt kraftfull. 3rd är danska kompaniet Freestyle Phanatix fristående och avslutande del i en trilogi om människans evolution, identitet och framtid.

Produktion
Producent: Freestyle Phanatix, Kim Bøytler
Koreograf och konstnärlig ledning: Sara Jordan
Text, idé och musik: Sara Jordan
Dramaturgi konsulent: Winnie Karnofka, Jeanette Munzert
Kostym: Sara Jordan

Freestyle Phanatix är Skandinaviens största professionella breakdancekompani och har genomfört fler än 3000 föreställningar och workshops världen över. Gruppen är ett hiphop-kollektiv med de bästa artisterna från “the old school”, ” the new school” och “the next school”. Tre generationer med specialkunskaper i hiphopens konstarter. Kompaniets arbete är genomsyrat av budskapet om öppenhet, sammanhållning och att kunna se bortom hudfärg och bakgrund. Med en egenskap att vara synliga och imponerande i kombination med en ständigt lika stor målmedvetenhet att nå ut förbi scenkanten, har Freestyle Phanatix en förmåga att alltid få sin publik med sig, oavsett vem de uppträder för.

 

Föreställningen presenteras i samarbete med Step som är en internationell dansfestival för barn och unga i Västra Götaland. Läs mer på www.stepfestival.se.

Visa mer
Gammalt event!

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall