Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

320 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

West of Eden

Amanda Andréas

Timo Räisänen

Julia Wiel Fredén. Foto: Annika Wiel Fredén

Julia Wiel Fredén. Foto: Annika Wiel Fredén

Gammalt event!

West of Eden med gäster

Timo Räisänen & Amanda Andréas

Fredag

27 Sep

19:00
ca 2h 30min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18. Innehåller paus.

Ordinarie

320 kr

Köp

West of Eden med gäster

Timo Räisänen & Amanda Andréas

Äntligen! Efter över tjugo år tillsammans, elva album och mängder av utlandsturnéer kommer West of Eden hem. För första gången någonsin står Göteborgsbandet på Stora Teaterns scen där de bjuder in till en helkväll med hemliga (och inte så hemliga) gäster. Bland andra Timo Räisänen och Amanda Andréas!

West of Eden är ett svenskt folkmusikband med rötterna i den Engelska och Irländska folkmusiken. Under 20 år har bandet sakta men säkert byggt upp sitt rykte, och är numera ett väletablerat internationellt erkänt band som regelbundet turnerar i bl.a. Kina, Tyskland, Storbritannien och Benelux. Med ett högklassigt låtmaterial, starka texter, och dessutom med Jenny Schaubs kristallklara röst i centrum har West of Eden vant sig vid att bli kallade “The Best of contemporary folk” av Irish Music Magazine eller ”one of today’s most innovative folk bands” av Folkworld.

Genom åren har West of Eden samarbetat med medlemmar ur bl.a. The Chieftains, Mark Knopflers band, Alison Krauss & Union Station samt den engelska folksångerskan Kate Rusby.

Man har spelat för utsålda hus på Göteborgs Konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker och i över tio år varit värdar för de populära Celtic Christmas-turnéerna. En konsert med West of Eden blir till en resa mellan akustisk historieberättande intimitet och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken.

Recensioner på senaste skivan Flat Earth Society som kom i våras:
“The Celtic musicianship is outstanding and the vocals just ooze pure class”Fatea
“An album to keep, cherish and come back to in years to come.”Green Man Review
“Det är bara att konstatera att den nya skivan håller en mycket hög klass och är en riktig pärla.”Thirsty Boots
“Flat or round, global recognition for West of Eden among folk circles is long overdue.”Folking

 

AMANDA ANDRÉAS
En hållbar, klok , varm, sprudlande sångerska vars debutalbum ”Som Havet” (producerad av Håkan Hellströms gitarrist Simon Ljungman) kom i våras och möttes av strålande recensioner.

TIMO RÄISÄNEN
Från indierock till Ted Gärdestad-tolkningar. Från radiopratare till vinnare av Alla Tiders Hits med sin tolkning av Lyckliga Gatan. Timo räds inga utmaningar. Och han räds definitivt inte att stå på scenen med West of Eden.

 

 

 

Support: Julia Wiel Fredén

Julia Wiel Fredén är en Singer-songwriter från Göteborg. Hennes texter och musik har en stark kärna av poesi men även av hennes brinnande engagemang för rättvisa. Musiken leker med det amerikanska countryfolk-soundet tillsammans med melodier som är inspirerade av svensk folkmusik. Julia har sedan 2017 spelat med sitt band Josephi som har släppt två singlar och ett album 2018. Hon kommer nu till Stora teatern som soloakt tillsammans med violinisten Lovisa Berggren.

Längd: 15 minuter.

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall