Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp
Ordinarie pris

350 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Esbjörn Hazelius

Sjöströmska kvartetten

West of Eden med gäster

Esbjörn Hazelius & Sjöströmska kvartetten

Lördag

02 okt

19:00
ca 2h 30min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18. Innehåller paus.

Ordinarie

350 kr

Köp

West of Eden med gäster

Esbjörn Hazelius & Sjöströmska kvartetten

Efter succén för två år sen står nu Göteborgsbandet West of Eden åter på Stora Teaterns scen tillsammans med några av sina allra bästa musikaliska vänner, nämligen Esbjörn Hazelius och Sjöströmska kvartetten.

I år innebär det Esbjörn Hazelius från Quilty, en av Sveriges allra finaste röster och spelmän, samt Sjöströmska kvartetten, fantastisk stråkkvartett som förutom West of Eden också jobbat mycket med t.ex. Weeping Willows. West of Eden med gäster kommer att bjuda på en helkväll där bandets mest omtyckta låtar blandas med irländsk och brittisk folkmusik samt förstås sånger från årets uppmärksammade TAUBE-skiva i nya spännande arrangemang. Hjärtligt välkomna!

Jenny Schaub: Sång, dragspel, tin whistle
Martin Schaub: Sång, akustisk gitarr, mandolin
Lars Broman: Fiol
Henning Sernhede: Elgitarr, akustisk gitarr, banjo
Martin Holmlund: Kontrabas, elbas
Ola Karlevo: Trummor, bodhrán
Esbjörn Hazelius: Sång, cittern, fiol
Sjöströmska kvartetten

ESBJÖRN HAZELIUS
Sångaren, multi-instrumentalisten och låtskrivaren Esbjörn Hazelius har i nära 30 år turnerat världen runt, och fortsätter alltjämt att förtrolla publiken med sin djupa, varma sångstämma och sitt briljanta strängspel. Med en sällsynt närvaro rör han sig sömlöst genom de svenska och keltiska ljudlandskapen och sin helt egen, djupt personliga klangvärld.

Utöver sin solokarriär har Esbjörn genom åren medverkat i en mängd grupper som t.ex. Quilty, Hazelius Hedin, Jul i Folkton, Eitre och även verkat som musikalisk motor, producent och kapellmästare bakom bl.a. Sofia Karlsson och Tomas Ledin. Han har turnerat i Norden, Europa, Afrika, Asien och Canada, har medverkat på ca 100 skivproduktioner, och har i flera sammanhang belönats med nomineringar och priser från Grammisgalan, Folk-& Världsmusikgalan och Manifestgalan. Esbjörn har även synts som konstnärlig ledare för Stockholm Folk Festival och som Artist in Residence vid Malmö Musikhögskola.

 

SJÖSTRÖMSKA KVARTETTEN
Bandet bildades våren 2007 i Göteborg och har genom flertalet framgångsrika konserter och turnéer blivit en etablerad kammarmusikensemble. De har gett ett stort antal uppskattade konserter och har en bred klassisk repertoar.

Bredvid den konstmusikaliska repertoaren har kvartetten en faiblesse för genremässiga avstickare, vilket har lett dem till nya scener och spännande samarbeten med bland annat Weeping Willows, Sebastian Ring och Simon Ljungman. Som solistkvartett har de framfört Edward Elgars Introduktion och Allegro tillsammans med Musica Vitae, framträtt på en låg rad svenska och franska festivaler samt gett turnéer för Kultur i Väst, Musik i Syd samt Norrlandsoperan.

Visa mer

DRAGSHOW / ROBERT FUX

Följ med på en nervpirrande, musikalisk djupdykning genom tid och rum tillsammans med dragdrottningen och hyllade skådespelaren Robert Fux.

Läs mer om föreställningen