Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp
Ordinarie pris

275 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Marita Liulia

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Marita Liulia

Virpi Pahkinen

Black Rainbow

Onsdag

16 mar

19:00
ca 1h

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

275 kr

Köp

Virpi Pahkinen

Black Rainbow

Virpi Pahkinen har liknats vid ett orakel, en gudinna och en schaman. Hennes dans beskrivs som majestätisk, magisk och mystisk. Vanligtvis uppträder denna globetrotter med världen som hemmascen, den här gången ger hon sig ut på de svenska vägarna.

Virpi Pahkinen är dansmystikern som utan tvekan har skapat sitt eget universum. Hennes verk präglas av en intensiv scennärvaro och kan upplevas som närmast sakralt. Pahkinen har förmågan att uppfattas som både andlig och jordnära på samma gång. Hennes unika rörelsevokabulär har liknats vid såväl ett smidigt kattdjur som en skorpion med gadden redo att hugga.

Med sitt skulpturala formspråk och poetiska mantra befäster hon sin position som en av Sveriges mest älskade koreografer – definitivt som den mest kärnfulla och egensinniga. Precis som Pahkinens tidigare verk utlovar Black Rainbow mysticism och rituell precision. På en scen inramad av mobila tygskulpturer gestaltar fem dansare, däribland Virpi själv, en resa in i kroppen – vackert drabbande med Pahkinens omisskännliga rörelsespråk.

De dansare som delar scen med Virpi kommer från en mängd olika discipliner och erfarenheter; en hisnande snabb locking-mästare möter en ballerina på tåspets och en yogi beskriver en barfotameditation i luften. I samspel med Jonas Sjöbloms hypnotiska musik blir Black Rainbow både konkret och gåtfull. Black Rainbow är en inre resa. En ciceron, som väljer omvägen och tillåter dansresenären att bli fri. Black Rainbow är en väg ut för den som stirrat sig blind på googlemaps.

Dansare: Virpi Pahkinen, Pontus Sundset Granat, Sofia Sangregorio, Victor Persson, Sakari Romero Tuurala/Emmi Pennanen (alternerar)

Produktion:
Koreografi: Virpi Pahkinen
Ljusdesign: Tobias Hallgren (Lumination of Sweden)
Kompositör: Jonas Sjöblom
Kostym: Virpi Pahkinen
Producent: Gita Mallik
Foto: Marita Liulia

Visa mer

MOLN / KOMPANI GIRAFF

Moln är en musikaliskt präglad cirkusföreställning med utgångspunkt från Karin Boyes diktverk, med nyskriven musik av Jonathan Johansson.

Läs mer om föreställningen