Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

250 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Marita Liulia

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Marita Liulia

Gammalt event!

Virpi Pahkinen

Black Rainbow

Torsdag

18 mar

19:00
ca 1h

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

250 kr

Köp

Virpi Pahkinen

Black Rainbow

Virpi Pahkinen har liknats vid ett orakel, en gudinna och en schaman. Hennes dans beskrivs som majestätisk, magisk och mystisk. Vanligtvis uppträder denna globetrotter med världen som hemmascen, den här gången ger hon sig ut på de svenska vägarna.

Virpi Pahkinen är dansmystikern som utan tvekan har skapat sitt eget universum. Hennes verk präglas av en intensiv scennärvaro och kan upplevas som närmast sakralt. Pahkinen har förmågan att uppfattas som både andlig och jordnära på samma gång. Hennes unika rörelsevokabulär har liknats vid såväl ett smidigt kattdjur som en skorpion med gadden redo att hugga.

Med sitt skulpturala formspråk och poetiska mantra befäster hon sin position som en av Sveriges mest älskade koreografer – definitivt som den mest kärnfulla och egensinniga. Precis som Pahkinens tidigare verk utlovar Black Rainbow mysticism och rituell precision.

På en scen inramad av mobila tygskulpturer gestaltar fem dansare, däribland Virpi själv, en resa in i kroppen – vackert drabbande med Pahkinens omisskännliga rörelsespråk. De dansare som delar scen med Virpi kommer från en mängd olika discipliner och erfarenheter; en hisnande snabb locking-mästare möter en ballerina på tåspets och en yogi beskriver en barfotameditation i luften.

I samspel med Jonas Sjöbloms hypnotiska musik blir Black Rainbow både konkret och gåtfull. Black Rainbow är en inre resa. En ciceron, som väljer omvägen och tillåter dansresenären att bli fri. Black Rainbow är en väg ut för den som stirrat sig blind på google maps.

Medverkande
Dansare: Virpi Pahkinen, Pontus Sundset Granat, Sofia Sangregorio, Victor Persson och Sakari Romero Tuurala/Emmi Pennanen (alternerar)
Koreografi: Virpi Pahkinen
Ljusdesign: Tobias Hallgren (Lumination of Sweden)
Kompositör: Jonas Sjöblom
Kostym: Virpi Pahkinen
Producent: Gita Mallik

Turnerar med Dansnät Sverige våren 2021.

På grund av rådande restriktioner är föreställningen tyvärr inställd. Du som köpt biljett kommer att kontaktas av vårt biljettkontor för återköp.

Visa mer
Gammalt event!

Svalbard Company

Med stor inlevelse, energi och en gnutta galenskap intar prisbelönta Svalbard Company scenen för att med högklassig cirkuskonst peka på det mest djuriska inom det mänskliga beteendet.

Läs mer om föreställningen