Priser
Ordinarie pris

250 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Johnny Kääpä

Gammalt event!

TWISTED FEET

5° (sept 2015)

Måndag

28 Sep

13:00

Fler speltillfällen

5

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

250 kr

Köp

TWISTED FEET

5° (sept 2015)

Premiär för Twisted Feets nya, maffiga föreställning 5° - en häftig och underhållande show om att ta ett steg i rätt riktning för en hållbar framtid.

5° är mer än en underhållande show; det är ett innovativt koncept som kombinerar urban scenkonst och vetenskap, med ambitionen att förändra vårt medvetande, tänkesätt och hur vi agerar med klimatproblemen. Kom och upplev urban scenkonst med kraft att förändra – tillsammans kan vi förändra världen!

Koncept, regi och koreografi av Twisted Feet Produktion.
Manus i samarbete med Christofer Bocker.
Kostymdesign: Majli af Ekenstam

 

TWISTED FEET Urban Creative Art

Urban dans-kompaniet Twisted Feet är både nationellt och internationellt erkänt. Kompaniet grundades 2004 och har sedan dess expanderat, genom att ständigt sätta nya standarder för nöjesbranchen genom shower eller evenemang i stadsbilden. Uppsättningarna reflekterar ofta över vår samtid och vårt samhälle, med en kreativ blandning av actionfylld dans och upplyftande teater.

 

Premiärmingel torsdag 24 september från kl 17.45

Urpremiären av 5° startar i Kristallfoajén med ett intro av föreläsaren Isabel Ordonez Pizarro, Doktorand på avdelningen Design & Human Factors, Produkt- och produktionsutveckling på Chalmers:

“Who’s trash was it anyway?” (på engelska)
We all make trash and we all get rid of it. What happens to it today? What should happen to it tomorrow? Are we burning our future material sources? Should I bother with the plastic bit of the envelope? This presentation will look into some of the challenges of waste management and the barriers we all have when confronted with a smelly trash bag.

Sedan följer tal av Göteborgs kulturdirektör Anna Rosengren, samt teaterchef Martin Hansson och Twisted Feet.

DANSARE:
MARCO WIHLBORG (Koreograf)
JOHNNY NGUYENMONA NAMÉR (Koreograf)
MARCEL GOMES (Koreograf)
ANNA NÄSSTRÖM
DANIEL KOIVUNEN
PAWEL KRUPA
MONA NAMER (Koreograf)
MIA HELLBERG
FELIX IJEH

SWINGERS:
JACK WANG (Koreograf)

KONSTNÄRLIGA LEDARE:
DENNY HULTÉN (Koreograf, Twisted Feet. Projektledare. )
NINA KOLLBRUNNER (Twisted Feet. Koreograf)
TONY HULTÉN (Twisted Feet. Koreograf)
ZERJON ABEBE (Twisted Feet. Koreograf)

Twisted Feet är Stora Teaterns första artist in-residence.

 

Introföreläsare övriga dagar:

25 september kl 18: ”Rädda världen – bli ingenjör!”
Aleksandar Matic, professor, Avd. Kondenserade materiens fysik/Institutionen för Teknisk fysik. Han är också styrkeområdesledare för Material och drivande bakom projektet Chalmers Sport & Teknologi som bl a forskar på utveckling inom hästidrott och segling.
 
Alla har vi någon gång drömt om att få bli en superhjälte och avvärja en global katastrof. Det kanske inte behöver vara så svårt, man kan ju bli ingenjör! Med ny teknik kan vi angripa många av de problem som nu leder till global uppvärmning och miljöförstöring. Den här föreläsningen handlar om hur vi genom att kombinera nyfikenhet, kreativitet och ingenjörskunskap kan bidra till att rädda världen.

 
26 september kl 18: ”Korna, maten och klimatet”.
Emma Jonson, doktorand, Institutionen för energi och miljö

För att nå rimliga klimatmål behöver utsläppen av växthusgaser minska kraftigt över de närmaste 50 åren. Den största delen av dagens utsläpp kommer från industrin, transportsektor och byggnader. Här finns det goda möjligheter att minska utsläppen på teknisk väg, genom en omställning till koldioxidneutrala energikällor, elektrifiering av transportsektorn och infångning och lagring av koldioxid under marken. Den resterande delen av växthusgasutsläppen (20-25 procent), är relaterade till den globala matproduktionen. Utsläppen från denna sektor är svåra att minska kraftigt med enbart tekniska innovationer.  De största utsläppen kommer från idisslande djurs matsmältning, konstgödsel och avskogning för att bereda plats åt betesmarker eller foderproduktion. Kött, och särskilt nötkött, är alltså en stor bov i dramat om matens klimatpåverkan. Lösningen blir att göra ett bättre val av vad vi lägger på tallriken. Detta kan bli avgörande för om vi når 2-gradersmålet.

Samarbetspartners: Chalmers: Grundutbildningen & styrkeområde Produktion samt Wingquist Laboratory VINN Excellence Centre, A Win Win World, Kungsbacka Teater/Rum för dans och IMCG.

Visa mer
Gammalt event!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall