Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Priser
Ordinarie pris

375 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

Tre lite äldre systrar

Riksteatern och Svenska Teatern i Helsingfors

Onsdag

28 apr

19:00
ca 2h

Fler speltillfällen

2

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

375 kr

Köp

Tre lite äldre systrar

Riksteatern och Svenska Teatern i Helsingfors

Vad hände med Olga, Masja och Irina? Besannades deras drömmar om kärlek, frihet och ett bättre liv? Nu får vi möta Anton Tjechovs Tre systrar igen, en hel del år äldre, i en nyskriven och fristående pjäs av Sofia Fredén i regi av Sissela Kyle. Det blir en vemodig komedi.

Många år har gått när vi återser de tre systrarna, som fortfarande bor kvar i sitt föräldrahem, och här bor också deras vuxna brorson Bobik. Systrarna närmar sig pensionen – och som de längtar! För efter pensionen ska de äntligen flytta, äntligen slipper de arbeta och äntligen, äntligen ska de leva! Systrarna planerar en fest, och efter festen ska de verkligen komma iväg. Det har de lovat sig själva. Komma iväg till det som de kallar Moskva, barndomens stad, som egentligen kanske mest är en symbol för friheten. I sista stund rasar allt. Vad är det som hindrar systrarna att ta steget? Vad händer med deras brorson och varför får/kan inte Olga pensionera sig?

Dramatikern Sofia Fredén har gjort en fri tolkning av Tjechovs klassiker Tre systrar, där systrarna nu som äldre reflekterar över frihetens villkor och möjligheter. Över minnet av ett minne – vem minns egentligen rätt? Och där drömmarna, kärleken och rädslorna är starkare än någonsin. I rollen som Masja ser vi Maria Kulle, som Irina ser vi Jessica Liedberg och som Olga ser vi Siw Carlsson. Brorsonen Bobik spelas av Emil Almén.

Av: Sofia Fréden
Regi: Sissela Kyle
Scenografi: Erik Salvesen
Kostym: Kersti Vitali Rudolfsson
Mask: Anna Olofson
Ljusdesign: Emanuel Arvanitis
Medverkande: Maria Kulle, Jessica Liedberg, Siw Carlsson, Emil Almén

En samproduktion mellan Riksteatern och Svenska Teatern i Helsingfors, med urpremiär hos Riksteatern.

Föreställningen ges i samarbete med Creative Communication Initiative.

 

INTRODUKTION MED SISSELA KYLE

27 april 18.15-18.45 i Kristallfoajén

Sissela Kyle, som regisserat kvällens föreställning, är både skådespelerska, regissör, komiker och har även arbetat som chef för Parkteatern i Stockholm. Sissela har medverkat på film, teaterscener, på radio och på TV. Hennes lätt sarkastiska bett har gjort henne till en av våra mest folkkära komiska talanger.

Samtalspartner är Catharina Bergil, enhetschef på Högskolan för scen och musik i Göteborg.

På grund av rådande restriktioner är föreställningen tyvärr inställd. Du som köpt biljett kommer att kontaktas av vårt biljettkontor för återköp.

Visa mer
Gammalt event!

Svalbard Company

Med stor inlevelse, energi och en gnutta galenskap intar prisbelönta Svalbard Company scenen för att med högklassig cirkuskonst peka på det mest djuriska inom det mänskliga beteendet.

Läs mer om föreställningen