Priser
Ordinarie pris

150 kr

Barn/ ungdom/ student tom 25 år

100 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Nicklas Hultman

Gammalt event!

Transaktion

Folkteatern Gävleborg

Måndag

20 mar

19:00
ca 1tim 15min

Scen/Plats

Gradängscen

Ordinarie

150 kr

Köp

Transaktion

Folkteatern Gävleborg

Om sex mot ersättning bland unga killar. Hur pratar vi om det? Vad är samhällets bild av säljare och köpare? Och hur talar vi om det utan skam, och utan att utgå från redan förutfattade meningar?

Två personer träffas på en avtalad plats. I simhallen. I en bil. Ett hotell. I radhusets sovrum. De har aldrig setts förut, men reglerna är redan bestämda: en av dem har pengarna, den andra sin kropp. En snabbt växande grupp av sexsäljare finns bland ungdomar, unga killar, på nätet.

För att belysa och hitta fler perspektiv har Folkteatern i Gävleborg skapat ett scenkonstverk som baseras på autentiska berättelser, nyskriven musik, drömmar, fakta och fantasier.

”Jag har egentligen bara berättat det här för två vänner. Dom som jag visste skulle kunna ta det. Inte skuldbelägga, skrika eller bli rädda. Men säga, ta hand om dig, prata med mig.”

”Farbrorn längtar efter närhet. Han är så liten. Jag börjar känna ömhet för honom. Lite äcklad på samma gång. Hur ofta gör han det här? Är han schyst mot dom andra killarna? Hur kommer det kännas att kyssa någon som skulle kunna vara min morfar?”

Tami T står för musiken. Hennes genombrott som artist kom med låten I never loved this hard before, som utgjorde signaturlåten för filmen Någonting måste gå sönder i regi av Ester Martin Bergsmark. Tami T har de senaste åren turnerat världen över.

Av: Samuel Astor, Mattias Brunn , Björn Elgerd
Medverkande: Samuel Astor, Björn Elgerd
Musik: Tami T
Tekniker: Sanna Adibzadeh

Ett gästspel från Folkteatern i Gävleborg

Eftersamtal om manlig prostitution

Efter föreställningen sker ett samtal, som tar avstamp i föreställningen Transaktion och tar upp olika perspektiv kring frågan om manlig prostitution.

I panelen: Björn Elgerd och Samuel Astor, skådespelare i kvällen föreställning, Annelie De Cabo Y Moreda ,doktorand på Sociologiska Institutionen , Göteborgs Universitet och Nicklas Dennermalm (RFSL, Stockholm)

Samtalsledare: Anna Wallin Adersjö

Annelie De Cabo Y Moreda har forskat inom ämnet och anser att gråzonen i diskussionen är mycket större än vad vi vill erkänna.

– Pratar man om prostitution menar man vanligtvis ett kvinnligt offer som blivit utsatt för en mans våld. Andra former av prostitution negligeras i debatten, säger Anneli de Cabo Y Moreda, vars forskning handlar om män och transpersoner som säljer sex.”

Nicklas Dennermalm arbetar på RFSL och har utfört forskning om manlig prostitution – och mött samt intervjuat killar och män med erfarenheter ur verkligheten.

Anna Wallin Adersjö arbetar som journalist i Göteborg och har arbetat på Uppdrag Granskning och även på Göteborgs Posten.

Visa mer
Gammalt event!

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall