Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp
Ordinarie pris

720 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Klungan

Toppa jaget

Söndag

28 mar

16:00
ca 2h 40min

Fler speltillfällen

4

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

720 kr

Köp

Klungan

Toppa jaget

Förbered dig på skruvad tragikomik med ett Klungan i toppform. I nya föreställningen Toppa jaget reds känslan av att inte räcka till ut med skratt och sprakande karaktärer.

– Så kul att få komma till Stora Teatern igen och den här gången med en nyskriven komedi i två akter, säger Olof Wretling.

I Toppa jaget berättar Klungan om ett storslaget experiment och förverkligandet av drömmen om ett lättare liv och om att faktiskt räcka till. Klungan suddar ut gränsen mellan grupp och individ i påståendet att en person inte behöver vara en person.

I två akter av existentiell komedi följer publiken fyra karaktärer med en sak gemensamt – att de känner sig otillräckliga, hälften av halv.

– Den här gången har vi arbetat med Carolina Frände, hon har hjälpt oss att ta ett nytt steg mot en mer sammanhållen komisk berättelse, säger Olof Wretling.

Humorgruppen Klungan (Mattias Fransson, Carl Englén, Sven Björklund, Olof Wretling) bildades i Umeå 2003. De är kända för sin sanslöst skruvade tragikomik och tillsammans har de turnerat landet runt med ett tiotal succéföreställningar såsom “Stämning”, “Jag är en fågel nu”, “Det är vi som är hemgiften” och “Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter”.

PRESS
“extremt underhållande”, “sprakande begåvad form”,  “Ofta är det extremt underhållande och skratten studsar”. Västerbottens-Kuriren

Visa mer

Cirkuspaketet

I vår riktar vi blicken mot svenska cirkuskompanier. Vi har bjudit in tre nationella grupper som skapar nycirkus i absolut världsklass. I vårens cirkuspaket bjuds du på tre vitt skilda upplevelser. Surrealistiskt, charmigt och poetiskt med lysande akrobatik som gemensam nämnare.

Läs mer om paketet