Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

500 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

TOMAS ANDERSSON WIJ

Söndag

28 feb

19:00

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

500 kr

Köp

TOMAS ANDERSSON WIJ

Under hösten gjorde Tomas Andersson Wij fyra utsålda spelningar tillsammans med gästartister under namnet "Tomas Andersson Wij spelar med”. Kvällen med Mauro Scocco och Kleerup sålde slut på nolltid och hyllades i Dagens Nyheter med 4 av 5 i betyg. Nu är det klart att trion återvänder.

När “Tomas Andersson Wij spelar med” i höstas gästades av Mauro Scocco och Kleerup delade Dagens Nyheter ut 4 av 5 i betyg och skrev “att det finns en publik kan ingen tvivla på och efter en kväll som denna är det svårt att inte tro att även Mauro Scocco gillade det”. Konserten bjöd på ett sällsynt framträdande av Mauro Scocco och sålde snabbt slut.

– Att Mauro Scocco har kämpat med scenskräck i många år är ingen hemlighet, säger Tomas Andersson Wij. Det var en del turer innan jag fick upp honom på scen i Stockholm. Men redan dagen efter spelningen mejlade Mauro och föreslog att vi skulle göra om det i Göteborg och Malmö. Och inte mig emot. Det var underbart att spela och samtala med honom och Kleerup.

I februari återkommer TAW tillsammans med Mauro Scocco och Kleerup. De kommer spela sina låtar i akustiska versioner, byta låtar, kompa varandra och prata om allt från arbetsprocesser till livet och kärleken.

Kleerup är låtskrivarsnillet och producenten som gett oss hits som “Longing For Lullabies” med Titiyo och Robyns “With Every Heartbeat”. Hans låtar är starka nog att kläs av all produktion och framföras med en ensam gitarr eller ett piano. Under hösten medverkade han i “Så mycket bättre”.

Mauro Scocco är en legend i svenskt musikliv, med en unik låtkatalog, ett par tv-program på meritlistan och en omvittnad komisk talang. Mauro är aktuell med singeln “Det här ögonblicket” och har knappt uppträtt live de senaste 25 åren.

Tomas Andersson Wij har gjort nio album och byggt sin publik genom att turnera, ofta bara med gitarr och långa, berättande mellansnack. Han skriver och översätter även åt andra artister. Förra året släppte Bonnier hans uppmärksammade låttexter i bokform.

Arrangör: Blixten & Co i samarbete med Frihamnen Event

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall