Priser
Ordinarie pris

300 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

Tinariwen

Lördag

04 mar

19:00
ca 1tim 30min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

300 kr

Köp

Tinariwen

Ökenbluesen drar åter in på Stora Teatern. Denna gång i form av det legendariska Tuaregbandet Tinariwen. Bandet bildades i ett rebellläger i Libyen och medlemmarna deltog själva i Tuaregernas frihetskrig mot regeringen i Mali. Soundet är funkigt och rockigt med en stadig grund i Tuaregmusiken.

De senaste fem åren har gruppens älskade hemtrakter, en bergskedja i Sahara, på gränsen mellan nordöstra Mali och södra Algeriet, förvandlats till en konfliktzon där det innebär stor fara att vistas. Krigsherrar som är inblandade i jihad eller trafficking (ibland båda samtidigt) utgör ett stort hot mot alla som är involverade i aktiviteter som går emot deras tro eller affärer.

För Tinariwen har världen blivit deras hem, under de senaste tre åren har de gjort över 160 spelningar på alla fem kontinenter. De har just spelat in sin åttonde skiva i exil.

För alla som är intresserade av västafrikansk musik är Tinariwen ett av de allra största namnen. För alla andra är det en san upplevelse att bevittna en konsert med nomaderna från Sahara. Missa inte denna kväll!

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall