Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Emilia Jiménez-Bergmark

Foto: Francesca Cerri

KONST SOM MOTSTÅND

MÖT CIRKUSDIREKTÖR TILDE BJÖRFORS

Lördag

17 Sep

18:15
ca 30min

Scen/Plats

Fri entré

Gratis inträde

Köp

KONST SOM MOTSTÅND

MÖT CIRKUSDIREKTÖR TILDE BJÖRFORS

Tilde Björfors är en gränsöverskridande forskare, cirkusdirektör och konstnär. Hon forskar också i att överskrida gränser i gränsöverskridande verksamheter. Vi möter henne i ett samtal.

År 2005 fick Tilde en professur i nycirkus vid Danshögskolan i Stockholm. Tilde har regisserat ett flertal kritikerrosade nycirkusföreställningar, nu senast Limits, som har turnérat både i Sverige och internationellt. Hon har, genom Cirkus Cirkör, utvecklat ett nationellt cirkuscentrum i Botkyrka söder om Stockholm. Genom Tildes arbete har Cirkus Cirkör idag blivit ett av världens ledande nycirkuskompanier.

Samtalet leds av Pia Huss, som bland annat är teater- och cirkuskritiker på Dagens Nyheter.

KONST SOM MOTSTÅND

Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället.  Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Exempel på personer som gästat Stora Teatern på detta tema är konstnären/regissören Anna Odell, grafittikonstnären Carolina Falkholt, filmaren Ruben Östlund, konstnären Makode Linde, kollektivet Mahoyo, poeten och aktivistenAthena Farrokhzad, genusvetaren/författaren Vanja Hermele, regissörerna Gertrud Larsson och Mattias Andersson, musikern och poeten Mattias Alkberg, den palestinske rapparen Khaled Harara och Tecknare för Dawit Isaak.

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall