Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

340 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Carl Cato

Gammalt event!

THE LEATHER NUN

Torsdag

12 nov

19:00

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

340 kr

Köp

THE LEATHER NUN

The Leather Nun är tillbaka. Efter drygt 20 år av tystnad, kommer det bästa albumet gruppen någonsin presterat. Det är inte en överdrift. Det är snarare en förvarning! Och det är inte en dag försent.

The Leather Nun, Lädernunnan eller ”Nunnan” – kärt barn har många namn. Det lilla rockbandet från den tidiga punkens Göteborg, som körde över sina brittiska och amerikanska kollegor och blev Sveriges första riktiga musikexport efter ABBA. Under ledning av bandets grundare, sångare och låtskrivare Jonas Almquist, återförenades det legendariska 80-tals bandet i studion i januari 2014. Bara trummisen Gert Claesson (som för länge sedan lagt trumpinnarna på hyllan) saknas, men ersätts förtjänstfullt av bl a Michael Blair (Tom Waits, Lou Reed). Nya ansikten skymtar också, bl a gitarristen Carlos Sepúlveda från legendariska svenska Psycore och Brooklyn-basisten Jeff Virgo.

Det är ett revanschsuget The Leather Nun, som nu kliver ut ur studion med sitt bästa studioalbum någonsin. Det är ett tungt, mörkt och mäktigt album. Precis som 1979, går bandet sin egen väg 2014 och levererar internationell rockmusik som få svenska akter är mäktiga.

The Leather Nun bröt väg internationellt, för akter som The Hives och TSOOL. Nu är The Leather Nun tillbaka för att återta sin tätposition. ”Whatever” släpptes worldwide den 17 April på Wild Kingdom Records / Sound Pollution. The Leather Nun gjorde en exklusiv spelning i samband med att den nya plattan. Och det är var Södra Teatern i Stockholm, lördagen den 9 maj. Konserten sålde slut på nolltid.

Skivan och konserten har fått fantastiska recensioner. Den tunga, tyska tidningen Der Spiegel gav skivan toppbetyget 9 av 10.

”…detta är en riktig kanonplatta som lär växa sig starkare och starkare för var gång man lyssnar till den. Nunnans gamla fans kommer tveklöst att digga Whatever och är inte världen helt uppochnedvänd så lär många nya fans komma till också”Zero Magazine

”Svulstig och stökig comeback av de svenska nunnorna. Det är tunga härligt skräpiga trummor, ylande gitarrer och en cello eller två som hackar sig fram”Gaffa

Extern arrangör: Frihamnen Event & United Stage

Visa mer
Gammalt event!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall