Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp
Ordinarie pris

475 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Olof Ringmar

Foto: Olof Ringmar

Tensta Gospel Choir

Söndag

11 dec

16:00
ca 1h 30min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar en timme innan föreställningen

Ordinarie

475 kr

Köp

Tensta Gospel Choir

Sedan starten har kören samlats i Tensta för att experimentera med musik från gospelns olika epoker. Resultatet? En varm och god blandning av spirituals, klassisk och modern gospel, jazz, blues, soul och funk!

Med sin kraftfulla musik speglar Tensta Gospel Choir livets olika nyanser. Der är varmt och kallt, hårt och mjukt, starkt och svagt, rått och slipat, kroppsligt och själsligt.

Tensta Gospel Choir har tidigare uppträtt på festivaler, konsertlokaler och på Grammisgalan och Allsång på Skansen. De har fortfarande sitt hem i Tenstakyrkan där de än idag deltar i församlingens gudstjänster för att dela gospelmusikens budskap.

2021 släpptes filmen Kören – En film om Tensta Gospel Choir som följer med den populära kören på en avgörande resa till Chicago, gospelns hemstad. 2022 fick Tensta Gospel Choir motta Expressens kulturpris Spelmannen med motiveringen: ”Årets pristagare har i decennier skapat ett själarum för både individ och kollektiv. När stämmorna förenas i denna stjärnspäckade kulturinstitution får världen en självklar plats i Sverige.”

Kören bildades 1996 av Michelle Nakagawa, som ett projekt med syftet att arbeta för integration mellan ungdomar från olika kulturer. Tensta Gospel Choir blev snabbt en blandad grupp människor från världens alla hörn, med olika bakgrunder. Genom åren har nya och gamla medlemmar anslutit och återanslutit sig till kören medan det gemensamma intresset för gospelmusiken bestått.

Visa mer

Familjepaketet

Ta med hela familjen på färgstarka, lekfulla och musikaliska scenkonstupplevelser under våren 2023. Med vårt biljettpaket får ni tre föreställningar med stor variation till ett fantastiskt pris!

Läs mer om föreställningen