Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

150 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

TEATER FRYSHUSET

DEN E VI

Onsdag

30 mar

19:00

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

150 kr

Köp

TEATER FRYSHUSET

DEN E VI

En teaterföreställning om ett Sverige som inte får plats på löpsedlarna. En föreställning om ungdomars egna berättelser från orter som oftast förknippas med upplopp och bränder. Vad Jokkmokk och Husby har gemensamt är mer än vad du tror. Den e samma, Den E Vi.

Teaterföreställningen Den E Vi bygger på verkliga händelser från platser media endast besöker vid upplopp och bränder. Föreställningen är en skildring av ett Sverige som inte beskrivs på löpsedlarna, från små bruksorter och förorter i södra Sverige till samiska byar i norr. Bakom rubrikerna finns de som överlever den hårda vardagen och lyckas. De som äger drivkraften och viljan.

Den E Vi förmedlar mörkret men även hoppet, förtvivlan men även modet, men främst av allt stoltheten. Den e vi. Bland andra skriver rapparna Raymond Peroti (Blues), Maxida Märak och Karwan Faraj (Maktskiftet/Wordsilah) texter som ligger till grund för föreställningen, baserat på ungas egna berättelser. I varje stad som föreställningen spelar sker liveframträdanden av artister med förankring i respektive spelort.

Lani Mo
Vi är glada över att kunna presentera Lani Mo, en snabbt växande rap-stjärna som liveakt. Han har gjort sig känd genom låtar som Perspektiv och Hundratusen Stenar.

I samarbete med Dramaten sätter Teater Fryshuset upp Den E Vi med premiär på Dramaten i december 2015. Föreställningen kommer under 2016 att göra nedslag i fyra städer runt om i Sverige. Teaterföreställningen är en del av Fryshusets projekt Den E Vi. Den E Vi är en sammanslagning av tre verksamheter inom Fryshuset; Teater Fryshuset, Up & Coming och Young Innovation HUB. Projektet Den E Vi syftar till att skapa bestående förändring för unga och ge unga förebilder den ultimata möjligheten att förändra framtiden och Sverige! Tillsammans skapar Den E Vi en plattform där unga gör och vuxna möjliggör.

Visa mer