Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

295 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

Taksim Trio

Taksim Trio

Torsdag

09 nov

19:00

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

295 kr

Köp

Taksim Trio

Taksim Trio

2013 gjorde Istanbul-trion Taksim Trio succé på Stora Teatern med sin hypnotiska blandning av traditionell musik, ambient, jazz och modern kammarmusik. Nu är de tillbaka för ett kärt återseende!

Musikerna i denna turkiska trio tillhör några av Turkiets mest efterfrågade musiker. När de tre fann varandra hände det man brukar prata om när kemin stämmer – och allt blev ännu mer och ännu bättre! De har en förmåga att läsa av varandras spel exakt. Och där, i den grundmurade musikaliska talangen, uppstår också en oemotståndlig musikalisk lekfullhet som är omöjlig att värja sig från. Det är bara att kapitulera.

Trion bildades 2007 och har sedan dess framträtt vid festivaler, i filmer och inte minst i tv. Den mest kände i gruppen är klarinettisten Hüsnü Senlendirici vars debut-cd The Joy of Clarinet låg tre månader på den turkiska pop-topplistan. Ett ännu oslaget rekord för en instrumentalplatta. Han har också haft en egen tv-show.

I kvarteren runt själva centrum i den europeiska delen av Istanbul ligger Taksimtorget, idag en välkänd plats världen över som symbol för det turkiska folkets manifestationer för yttrandefrihet och demokrati. Taksim är också en speciell sorts turkisk improvisation. Taksim Trio – en del av Istanbul, en del av Turkiet.

Hüsnü Senlendirici – klarinett
Ismail Tuncbilek – baglama (sjusträngad luta)
Aytac Dogan – kanun, hackbräde (cittra)

 

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall