Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

295 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Svenska Standupgalan

SVERIGES VIKTIGASTE HUMORPRIS GOES VÄSTKUSTEN!

Fredag

19 Jan

20:00
ca 2 tim

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 19. Innehåller paus.

Ordinarie

295 kr

Köp

Svenska Standupgalan

SVERIGES VIKTIGASTE HUMORPRIS GOES VÄSTKUSTEN!

Svenska Standupgalan hålls för första gången i Göteborg! Galan är branschens egen Oscarsutdelning, en ovanligt rolig prisutdelningsceremoni med humor och andra starka känslor. Det blir klang och jubel, glädje och illa dold missunnsamhet. Kvällens värdar är Göteborgskomikernas egen kung och drottning: Niklas Andersson och Emma Knyckare. Uppträder på galan gör även Ann Westin och Kristoffer Appelquist.

Svenska Standupgalan har arrangerats varje år sedan 2002 när Özz Nûjen med flera startade den. Numera arrangeras den av ståuppklubben Oslipat, detta år i samarbete med Stora Teatern.

-Det kändes självklart att vi skulle anordna galan i Göteborg i år, säger Marcus Johansson från Oslipat. Det är hög tid att uppmärksamma vilken otroligt spännande och kreativ stad Göteborg har blivit för svensk standup.

Om de medverkande

Ann Westin firar i år 20 år som ståuppare och har tre gånger belönats som Årets kvinnliga komiker. Med sin makalösa energi och precisa tajming är hon en av landets roligaste människor. Aktuell med självbiografin “Livet är som en sten i skon“.

Kristoffer Appelquist belönades med priset som Årets manliga komiker 2012. Han är alltid överväldigande med sin originella humor och sitt ytterst personliga tilltal som visar att det inte fanns någon inbördes konflikt mellan allvarliga ämnen och hysteriskt roliga skämt.

Emma Knyckare är komikern som levererar sina skämt som hon beställer en kaffe på Pressbyrån. Det vill säga utan åthävor, men så effektivt att hon får publiken (eller den i Pressbyrån) precis dit hon vill. Har hörts i otaliga radioprogram och driver också Humorkollo som utbildar tjejer i komedins ädla konst.

Niklas Andersson reclaimar det underbara i att vara göteborgare. Han gör chosefri standup som är oerhört lätt att älska. Det är rakt, enkelt och fantastiskt roligt. Niklas också huskonferencier på Opalen Comedy i Göteborg.

 

Humorklubben Oslipat har verkat i Malmö sedan våren 2006. Oslipats ambition är att leda den konstnärliga utvecklingen inom ståuppgenren.

Vi vill presentera högkvalitativ och angelägen humor som förenar publiken utan att ta den enkla vägen via invanda spår. Sedan starten har klubben också etablerat sig i Stockholm, Uppsala, Jönköping och Landskrona, samt deltagit på många festivaler över hela landet. Oslipat drivs av Marcus Johansson och Fritte Fritzson.

Visa mer

NOMAD / Eastman Company

Ett storslaget visuellt dansverk av Sidi Larbi Cherkaoui, med Mellanösterninspirerad musik av Felix Buxton från Basement Jaxx.

Läs mer om föreställningen