Priser
Ordinarie pris

275 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Svenska Popkören

Kärleken!

Tisdag

25 apr

19:00
ca 2 tim 30 min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppen från kl 18
Konserten ges med paus

Ordinarie

275 kr

Köp

Svenska Popkören

Kärleken!

En konsert som inte lämnar någon oberörd. Modern svensk pop på temat kärlek varvas med körmedlemmarnas egna berättelser om kärlek i alla bemärkelser; köttslig, drömsk, självupplevd, olycklig, evig eller avbruten…

Vi vänder oss till en i alla bemärkelser blandad publik men extra mycket till ungdomar. Vi vill skapa ett möte över generationsgränserna med hjälp av de ungas musik och de gamlas erfarenheter. Musik och känslor har ingen ålder. Alla drabbas vi av kärleken i någon form, förr eller senare.

”Om sanningen ska fram (vill du ligga med migdå)”(Eric Amarillo), ”Dansa fastän” (Säkert!), ”Kom igen, Lena” (Håkan Hellström), ”Jag kommer” (Veronica Maggio), ”Så får du mig ändå” (Emil Jensen), ”Fan vá bra” (Jakob Karlberg) är några exempel från konsertens program.

OM KÖREN
Svenska Popkören är en amatörkör som bara sjunger modern svensk pop på svenska. Kören består av kvinnor och män varav flertalet inte hade någon tidigare erfarenhet av att sjunga i kör eller stå på scen. Alla i kören är över 65 år. På konserterna ackompanjeras kören av professionella musiker. Kören leds av Cajsa Román och Mikael Isacson.

EN UNG MÄNNISKAS TEXT MÖTER EN GAMMAL MÄNNISKAS LIV
Denna formulering är det grundläggande mottot för kören och det uttryck vi eftersträvar. När en ung människas text filtreras genom de många årens livserfarenhet som körens medlemmar har – tillsammans över 3 500 år! – får både text och musik en ny innebörd och klangbotten. Genom att ta oss an de ungas musik vill vi sudda ut generationsgränserna och ta kål på fördomar om äldre människor.

Arrangör: Svenska Popkören

Visa mer

Cirkuspaketet

Höstens nycirkuspaket innehåller tre utmanande, rörande och sinneskittlande föreställningar.

Läs mer om paketet

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall