Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

375 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Anna Huerta

Foto: Anna Huerta

Foto: Anna Huerta

Blue House

Blue House

Svante möter Beppe Wolgers

Support: Blue House

Torsdag

14 nov

19:00
ca 2h 30min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18. Innehåller paus.

Ordinarie

375 kr

Köp

Svante möter Beppe Wolgers

Support: Blue House

Svante möter Beppe Wolgers är en intim och personlig föreställning där Svante Thuresson framför många av Beppe Wolgers mest älskade texter. Med Beppes egna ord berättar Svante Thuresson om dennes uppväxt, tankar och liv. Med humor och värme kommer publiken nära textförfattaren, poeten och människan Beppe.

På scen ser vi också Claes Crona Trio och tillsammans ger de oss sina tolkningar av låtar som Sakta vi går genom stan, Vinter i skärgår´n och Monicas vals. Svante Thuresson är en av Sveriges främsta jazzsångare med en lång karriär bakom sig. Hans repertoar är bred och han har under åren framfört texter och sånger av bland andra Beppe Wolgers, Hasse & Tage, Povel Ramel, Monika Zetterlund och Cornelis Vreeswijk. Claes Crona Trio har spelat och turnerat med artister som Lill Lindfors, Putte Wickman, Viktoria Tolstoy, Vivian Buczek samt en mängd amerikanska artister och musiker.

Medverkande
Svante Thuresson: texter och sång
Claes Crona: piano
Hans Andersson: bas
Johan Löfcrantz Ramsay: trummor

I samarbete med Riksteatern.

Support: Blue House

Indie-folkbandet Blue House från Göteborg letar efter detaljerna som förvånar och slingorna som sätter sig. Ofta lågmälda till en början, för att avslutas i ett crescendo där gitarren och sången flyter ihop med varandra – utan att tappa sina speciella karaktärsdrag.

I grunden består bandet av duon Ida Kjellberg och Christopher Håkansson, som övat stämsång sen tonårstiden i Lerum. Bandet har jämförts med Fairport Convention (HYMN) och rekommenderats för vänner av Joni Mitchells lummiga Laurel Canyon (Woody West). Ihop med DIY-bolaget Blackvalley Records (Gbg) jobbar Blue House i sann indie-anda: ett steg i taget, alltid med musiken i första hand.

Tid: 19.00-19.15 

Visa mer

Cirkuspaketet

I vår riktar vi blicken mot svenska cirkuskompanier. Vi har bjudit in tre nationella grupper som skapar nycirkus i absolut världsklass. I vårens cirkuspaket bjuds du på tre vitt skilda upplevelser. Surrealistiskt, charmigt och poetiskt med lysande akrobatik som gemensam nämnare.

Läs mer om paketet