Priser
Ordinarie pris

275 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Potatis. Foto: Lesley Leslie- Spinks

Beauty and the Beast. Foto: Håkan Larsson.

Lighthouse. Foto: Håkan Larsson.

Charlotta Öfverholm / Mats Ek

Survival Kit & Potatis

Onsdag

21 feb

19:00
ca 1 tim 15 min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

275 kr

Köp

Charlotta Öfverholm / Mats Ek

Survival Kit & Potatis

Välkommen till inte mindre än tre dansverk under en och samma kväll! Survival Kit består av två verk med Charlotta Öfverholm och Rafi Sady. Och i duetten Potatis ser vi Ana Laguna, Mats Ek och fyra kilo potatis.

Survival Kit

Du blir aldrig för gammal för att dansa! I Charlotta Öfverholms Survival Kit presenteras två verk med henne själv och dansaren Rafi Sady, där alla på scen är över 45 år. James Friedman och Lauri Antila medverkar som musiker.

Det första verket heter Light House och är skapat av koreografen Sharon Fridman. Sedan följer den franske koreografen Martin Harriagues prisbelönta verk Beauty and the Beast.

Charlotta Öfverholms verk beskrivs som fysisk dansteater med djup, ironi, brutalitet och humor. Hon har skapat mer än 25 produktioner som turnerat världen över.

Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union as part of DANCE ON, PASS ON, DREAM ON”

POTATIS

I duetten Potatis ser vi Ana Laguna, Mats Ek och fyra kilo potatis. En humoristisk och eftertänksam berättelse om en oglamorös, med nyttig, knöl. Potatis är en oglamorös men nyttig rotfrukt. Några kilon av den kära roten får vara med i denna dans…

Koreografi: Mats Ek
Musik: György Kurták, JÁTEKÓK
Dansare: Ana Laguna, Mats Ek

Foto: Lesley Leslie-Spinks
Foto: Lesley Leslie-Spinks

Mats Ek (f 1945) är en av Sveriges genom tiderna mest framstående koreografer och dansare.
Han yrkesbana startade på 1960- och 70-talet då han bland annat arbetade på Dramaten som regiassistent åt Ingmar Bergman, parat med egna regiuppdrag. Från 1973 gick han över till dansen och Cullbergbalettens kompani, för att sedan, knappt tio år senare, ta över som konstnärlig ledare för kompaniet mellan åren 1981-1993.
Bland de över 20 verk som han skapat för Cullbergbaletten finns till exempel den hyllade nytolkningen av ”Giselle” (1982) som Cullbergbaletten fram till år 2000 spelade mer än 300 gånger i 28 olika länder.
1993 lämnade Mats Ek kompaniet och har sedan dess arbetat som frilansande koreograf och regissör. Han har också skapat flera föreställningar till Kungliga Operan och Dramaten, bland annat de uppmärksammade ”Julia och Romeo” (2013) och Utvandrarna (2014)

Foto: Bengt Wanselius
Foto: Bengt Wanselius

Ana Laguna (f 1955) var under 20 år en del av Cullbergbalettens kompani. Hon har också dansat med flera internationellt framstående dansare, till exempel med världsstjärnan Mikhail Baryshnikov. 1996 lämnade hon Cullbergbaletten och har sedan dess arbetat som frilansande dansare, koreografiassistent och pedagog vid bland annat Parisoperan och Operan i Lyon. Hon har också medverkat i de flesta av maken Mats Eks produktioner, dansat vid Netherlands Dance Theater och medverkat i flera TV- och teaterproduktioner såsom ”Andromaque” på Dramaten och Suzanne Ostens ”Mirad – en pojke från Bosnien”.
2006 fick Ana Laguna, som första dansare utanför den Kungliga baletten, hederstiteln hovdansare.

Visa mer

Cirkuspaketet

Höstens nycirkuspaket innehåller tre utmanande, rörande och sinneskittlande föreställningar.

Läs mer om paketet

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall