Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp
Ordinarie pris

200 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Markus Gårder

Straighta besked

Västmanlands Teater & Svenska Teatern i Helsingfors / Riksteatern

Tisdag

23 nov

19:00
ca 1h 50min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

200 kr

Köp

Straighta besked

Västmanlands Teater & Svenska Teatern i Helsingfors / Riksteatern

Stuntkvinnan Amina och handläggaren Lina blir himlastormande kära. Allt känns perfekt, inte ett moln på himlen. Tills det visar sig att Amina söker asyl, och den som ska handlägga hennes ärende och öde, det är Lina.

Känslor ställs mot riktlinjer. Vem kan man lita på, vad är rätt? I rask takt avverkas nu den ena dråpliga, hopplösa och hoppfulla situationen efter den andra. Omgivna av ett färgstarkt persongalleri som både hjälper och stjälper dem, slåss Lina och Amina för drömtjejen, drömjobbet och drömmen om ett bättre liv. På ytan är Lina och Amina ett omaka par. En av dem vill rädda världen. Den andra har sett den. En har lovat att aldrig bryta en regel. Den andra har inte sett någon annan utväg. Men deras hjärtan slår i samma takt. Är det kanske så att man ibland måste följa sitt hjärta och strunta i allt annat?

-Det är en fantastisk romantisk komedi. Välskriven, varm och rolig. En riktig kärlekshistoria! Spännande precis hela tiden. Den har likheter med de stora rom comfilmerna, med en överraskande story som gör att man blir engagerad i händelserna och med människor som man verkligen vill att det ska gå bra för. Men den känns också oväntad och modern på ett kul sätt, Björn Elgerd har verkligen lyckats förnya genren, säger pjäsens regissör Anna Novovic, biträdande teaterchef på Riksteatern.

Lina gestaltas av Karin Bengtsson, Amina av Sandra Medina. Ett flertal roller spelas av Sofia Bach och Mitja Sirén; bland andra barägaren Tuborg, alfahannen Sonny och presentshopsägarinnan Deniz.

Straighta besked har urpremiär hösten 2021.

Upphovspersoner/ Konstnärligt team:
Manuskript: Björn Elgerd
Regi: Anna Novovic
Scenograf och kostymdesigner: Marcus Olson
Ljusdesigner: Carl Kristiansson
Maskdesigner: Anna Olofson
Dramaturger: Eva-Maria Dahlin och Jani Lohikari
Medverkande: Sofia Bach (i rollerna Gunilla/Tuborg/Ylva/Deniz), Karin Bengtsson (i rollen som Lina), Sandra Medina (i rollen som Amina) och Mitja Sirén (i rollerna Sonny/Stefan).

Föreställningen presenteras i samarbete med Creative Communication Initative.

Visa mer

DRAGSHOW / ROBERT FUX

Följ med på en nervpirrande, musikalisk djupdykning genom tid och rum tillsammans med dragdrottningen och hyllade skådespelaren Robert Fux.

Läs mer om föreställningen