Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

250 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Amin Khelghat

Gammalt event!

Shahin Najafi

Shahin Najafi

Onsdag

11 okt

19:00

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

250 kr

Köp

Shahin Najafi

Shahin Najafi

Shahin Najafi är poet, musiker, låtskrivare och en av de mest kontroversiella sångarna/musikerna i Iran idag. I sina texter tar han upp ämnen som berör mänskliga rättigheter, kvinnors svåra situation, bristen på demokrati i hemlandet och mycket annat. Efter två omtumlande år med dödshot har Riksteatern nöjet att bjuda honom tillbaka live på scen med hans nya musikaliska jazzkoncept .

Konserten är en del av Riksteaterns temasatsning Voices of Change, där de lyfter fram scenkonstaktörer från hela världen som verkar för positiv förändring genom sitt konstnärskap. Röster som inte kan göra sig hörda i hemlandet utan att riskera att fängslas för sina åsikter får här möjligheten att uttrycka sig.

Shahin har hunnit släppa nio album och turnerat världen över – från de europeiska länderna, till USA och Kanada. Hans första uppträdande i Mellanöstern, efter att ha lämnat Iran, blev tillsammans med Aviv Geffen från rockbandet Blackfield, som tidigare i år bjöd in Shahin som special guest på en stor konsert i Tel Aviv, Israel. Denna händelse syftade till att sända ut ett budskap om fred och fick stor uppmärksamhet över världen. Lokala och internationella medier som Associated Press, The New York Times, Washington Times, NBC, Times Israel och Jerusalem Online nyhetsände konserten och de rapporterade Shahins närvaro som ett historiskt ögonblick. Vid slutet av hans uppträdande inför  6000 männinskor, uppmanade han politiker runt om i världen att sluta splittra människor innan det är för sent.

Han sa “vi är här för att säga: inga murar i någon del av världen”.

Presenteras i samarbete med Riksteatern

(Konserten är flyttad från 8 okt till 11 okt)

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall