Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

350 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

Selda Bagcan

Selda & Boom Pam

Fredag

21 apr

19:00
ca 2 tim

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

350 kr

Köp

Selda Bagcan

Selda & Boom Pam

Selda Bagcan är en musikikon och drottning av Turkiets psykedeliska 70-talssound. En politisk aktivist, legendarisk i den turkiska populärmusiken.

Seldas politiska kamp har fått henne fängslad upprepade gånger under 70- och 80-talen, men hon har aldrig slutat kämpa. Hennes viljestyrka har gjort henne till en stark kvinna, och till den fantastiska musiker hon är idag. Det är inte ofta Selda Bagcan gör livespelningar, så de som får chansen kan skatta sig lyckliga.

2014 startade hon ett musikaliskt samarbete med det israeliska surf-rockbandet Boom Pam. Resultatet är en återgång till 70-talets anatoliska psykedeliska rock i en ny, energifylld skepnad.

Seldas låtar har samplats av giganter som Dr Dre, till exempel i låten Issues från hans senaste album. Ett annan Selda-fan är Mos Def: “You really, REALLY should know Selda. The first time I heard Selda I thought, why haven’t I ever heard this before?”.

Men det är inte bara rapscenen som brinner för Selda, Hollywoodstjärnan och musikern Elijah Wood har utbrustit: “I thought I was going to lose my mind the first time I ever listened to SELDA”.

Missa inte denna legendariska artist!

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall