Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

260 kr

Barn/ungdom/ student tom 25 år

160 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Amanda Andréas. Foto: Nadim Elazzeh

Scenkonstgalan 2019

En kärleksförklaring till scenkonsten

Måndag

18 feb

19:00
ca 3 tim

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

260 kr

Köp

Scenkonstgalan 2019

En kärleksförklaring till scenkonsten

Välkommen till Scenkonstgalan när vi återigen sätter fingret rakt ned i samtiden, tappar greppet om tid och rum och låter känselspröten explodera.

Vid den pampiga porten till Stora Teatern rullas den röda mattan fram och leder dig in till allt vad en gala bör ha: glamour, förväntningar och storslagna hyllningar. Inför årets Scenkonstgala kläs Stora Teatern i bubbelskrud och bjuder in till bubbliga överraskningar, spontana brandtal och jazziga toner från det glittrande husbandet. Alltsammans ackompanjerat av en bubblande gala-konferencier och en sprudlande gala-publik i den vibrerande kärleksnatten.

Program
Kl 18: Dörrarna öppnas för mingel i Kristallfoajén
Kl 19–22: Två akter med en halvtimme paus

Husband – Amanda Andréas
Amanda Andréas tar avstamp i den svenska jazz- och vistraditionen och med sin förmåga att förmedla text fångar hon publiken, oavsett generation, från första till sista ton. Hyllad av bl.a. Per Sinding-Larsen [SVT] som “Jazzhoppet” för Amanda Andréas, med sina musikaliska vardagsbetraktelser, vidare Barbro Hörbergs och Monica Zetterlunds arv in i nutiden. Aktuell med sitt debutalbum kommer hon under denna bubblande galakväll bjuda på glittrande musik tillsammans med några av stan mest strålande musiker!

Konferencier – Nina Zanjani
Årets konferencier är skådespelaren med det breda registret – vi har sett henne växa, tänja på gränser och vrida på scenuttryck i komiska, introverta såväl som temperamentsfulla roller. Nina Zanjani är aktuell med Hålla andan på Dramaten och har gjort sig känd genom filmer som Se upp för dårarna, Farsan och Wallander-filmerna.
Robert Fux var först tänkt som Scenkonstgalans konferencier men fick tyvärr förhinder – vi önskar honom ett lyckligt scenkonst-år!

Kategorier som hyllas:
Årets magi, årets formförnyare, årets sinnesorgasm, årets katharsis, årets spot on, årets slow food, årets politiska, årets brott, publikens röst.

Om Scenkonstgalan
Scenkonstgalan är det svenska scenkonstpriset som hyllar grupper, konstnärer, föreställningar och initiativ från scenkonstfältet. Scenkonstgalan ska verka inkluderande och arbetar för att sänka trösklarna in till scenkonsten. Tillgänglighet är ett ledord, vi vill inspirera fler till att våga och vilja ta del av scenkonsten. Scenkonstgalan 2019 är den femte galan i ordningen och kommer äga rum den 18 februari på Stora Teatern i Göteborg. Bakom initiativet till galan står Scenkonstguiden.

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall