Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

350 kr

Barn/ungdom/student tom 25 år

250 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

Scenkonstguiden

Scenkonstgalan 2017

Lördag

17 feb

19:00
ca 3 tim

Scen/Plats

Stora scenen

Innehåller 30 min paus

Ordinarie

350 kr

Köp

Scenkonstguiden

Scenkonstgalan 2017

Scenkonstgalan är tillbaka för att hylla all häftig scenkonst som görs i vårt avlånga land! Årets tema är stjärnor och röda mattan kommer minst sagt bli stjärnprydd. Låt oss spraka i kapp! Scenkonstgalan är tillbaka för fjärde året i rad och skapar en kärleksfest för scenkonsten. Scenkonstnärerna ska bli höjda till skyarna.

Årets Konferencierer: Nina Haber och Elin Söderquist från Gruppen

Vi känner igen dem som högklassiga skådespelare och skaparna till fenomenet Gruppen. Tillsammans med Bianca Kronlöf har de startat och drivit Gruppen där de genom normkritik, humor och genrebrott synar samhället. Bakom sig har de gott om succéer och vi är övertygade att galakvällen kommer bli ännu en. På galan kommer de bjuda på Gruppen-estetik och högklassigt värdskap.

Årets Husband: Xenia Kriisin med Johan Hjalmarsson och Erik ”Errka” Peterson.

Xenia Kriisin är jazzsångerskan som började skriva popmusik. Hackbräde, hammondorgel, synthar, körer, elgitarr och trummor skapar tillsammans med Xenias orädda röst ett massivt ljudlandskap befolkat av de största känslorna och de mest intima upplevelserna. Hyllningarna kring Xenias musik har inte låtit vänta på sig, hon har blivit prisad av recensenter och omskriven som Trollbindande’ och för ‘ett kaosartat mirakel’. Live präglas Xenia Kriisins musik av djärvhet och oväntade vändningar och en förmåga att låta varje konsert ta sig dit den vill utan tyglar. Tillsammans med Johan Hjalmarsson och Erik ”Errka” Peterson intar hon nu galascenen och sätter kvällens musikaliska tema.

Juryn ser på scenkonst från Norr till syd. Det blir: Publikens pris och artistiska fyrverkerier av stjärnkvalitet. Nomineringarna och stjärnglansen kommer hagla och alla är bjudna. Scenkonstgalan är en kärleksnatt där vi hyllar scenkonsten på scen i ett alldeles eget glittrigt galaformat. Vårt mål är att på lång sikt stärka scenkonstens status och i ett direkt perspektiv väcka intresset för scenkonstens mångfald av genres och uttryck. Genom galan skapar vi en plattform varifrån scenkonstens värde och samhälleliga relevans kan förstås och diskuteras, vi skapar ett tankecentrum och en mötesplats för scenkonsten nationellt. Scenkonsten är ett språk genom vilket vi vrider och vänder på vad det är att vara människa och leva tillsammans. Idag är det viktigare än någonsin att skapa kreativa samlingspunkter där vi tillsammans kan utvecklas och föra samtalen vidare.

Scenkonstgalan görs av Scenkonstguiden med stöd av Västra Götalands regionen och Göteborgs Stad.

Scenkonstguiden jobbar för att lyfta scenkonsten och synliggöra konstens styrka. Detta genom att skapa scenkonsthändelser och mötesplatser, producera redaktionellt material och skapa digitala hjälpmedel som gör scenkonsten mer lättillgänglig.

scenkonstguiden.se

 

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall