Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

350 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

Scenkonstgalan 2016

Fredag

18 nov

19:30
ca 3h 30min

Scen/Plats

Stora scenen

För-akt kl 18.30 i Kristallfoajén

Ordinarie

350 kr

Köp

Scenkonstgalan 2016

Scenkonstgalan är scenkonstens egna Oscarsgala, signerad Scenkonstguiden. Tredje upplagan av Scenkonstgalan står inför dörren och den 18 november fylls Stora Teatern av hyllningsrop till konsten. Som publik får du ta del av både storslagna tal, tårdrypande tacktal och massa scenkonst i form av teater, dans och performance.

Nytt för i år är att galan sveps in i en prunkande blomsterskrud och dessutom tagit på sig en större kostym med jurygrupper i både Malmö, Göteborg och Stockholm – så räkna med en blomstrande scenkonstfest i storslaget format! Unna dig en kärleksnatt i scenkonstens tecken där scenkonsthjältar ska hyllas och stora konstnärskap firas. Allt i ett regn av glitter och blomster där alla får gå på röda mattan och publik och scenkonstnärer skiner ikapp med varandra.

Artister och nominerade avslöjas under hösten 2016.

Konferencier Martina Montelius

Martina Montelius är författare, dramatiker, flitig kulturdebattör och konstnärlig ledare på Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm.

Vi har kunnat se henne som en av experterna i SVTs Kultureliten och som tävlande i På Spåret. Hennes debutroman Främlingsleguanen beskrevs som ljuvlig och hemsk och i senaste boken Oscar Levertins vänner får vi snusk och en hyllning till kulturtanten. Martina är också ständigt aktuell på Expressens kultursidor, i podcasten Lunch med Montelius och på Teater Brunnsgatan Fyra i talkshowen I knät på Martina Montelius, där hon intervjuar en uppsjö av Sveriges kulturpersonligheter.

Martina håller inte tillbaka, hon har en åsikt om det mesta och har en verbal talang som får oss på fall. Vi kan förvänta oss storslagna tal och klockrena iakttagelser när Martina leder oss genom galakvällen!

Jaqee leder husbandet

Jaqee föddes i Uganda, spenderade tonårstiden i Göteborg och är nu bosatt i Berlin. Hon har kallats Sveriges souldrottning, hon turnerar över hela världen och kallar sig själv för en musikalisk kameleont.

Hennes sound har beskrivits som coolt, lyxigt, befriande och världsvant. Uttrycket är generöst och livfullt, där samlingstemat är frihet och lusten till dansen, musiken och livet. Experimentella toner blandas med klubbsound, soul, pop, ska, elektro och magiska reggaegrooves med edge. Hennes röst är skönt raspig, stark och går rakt in i märgen.

Jaqee har gigat med Nationalteatern och Hello Saferide, gästat På Spåret och spelat på otaliga festivaler världen över.

När Martina Montelius och Jaqees energier möts på gala-scenen kommer taket att lyfta och kristallkronorna skaka. Martinas krassa humor och slående beskrivningar blandat med Jaqees uttrycksfulla musikaliska värld  –  summan av dessa genier blir mer än vad vi någonsin kunnat önska oss!

 

Dörrarna öppnas 18.30 – värm upp med överraskande scenkonst i foajén, fotografering och mingel. Kom i tid!

Röster om Scenkonstgalan 2015:

Snygg och seriös kärleksbombning” – Mats Hallberg, Kulturbloggen

Ni skapade kärlek istället för sedvanlig tomt ekande ödslig ensamhet.” – Anonym röst från enkätundersökning

Mycket underhållning och trevlig prisutdelning.” – Ljungskile teatersällskap

Om Scenkonstguiden

Scenkonstguiden är en plattform och ett initativ för dig som älskar konst och scen, eller för dig som bara är nyfiken. Scenkonstguiden finns som app och på webb, där kan du ta del av heta tips och upptäcka teater, dans, performance, konst och design nära dig och överallt. – Låt dig bli guidad helt enkelt.

Scenkonstguiden främjar och hyllar scenkonsten genom att arrangera pop up-platser för publik och utövare, slåss för samtalet om scenkonst och skapa scenkonst för att väcka lusten till mer scenkonst.

Ett “allt i ett” med banderollen: Scenkonst till folket!

Arrangör: Scenkonstgalan

Visa mer
Gammalt event!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall