Priser
Ordinarie pris

60 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Moa Sandblad

Sara Granér

Konst som motstånd

Måndag

02 okt

19:00
ca 1 tim samtal + 1 tim boksignering

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

60 kr

Köp

Sara Granér

Konst som motstånd

All I want for Christmas is planekonomi, är titeln på ett av Sara Granérs seriealbum. Sara är serieskapare och satirtecknare, tecknar samhällssatir, ofta med groteskt tecknade djurgestalter i centrum. Vi möter henne i ett samtal med Ann Ighe.

All I want for Christmas is planekonomi är titeln på ett av Sara Granérs seriealbum. Sara är serieskapare och satirtecknare, tecknar samhällssatir, ofta med groteskt tecknade djurgestalter i centrum.

Sara Granér debuterade 2008 med Det är bara lite AIDS. Sedan dess har man kunnat läsa hennes serier på bloggen Bokhora och i tidningar som Galago och Dagens Nyheter. Hon har medverkat i utställningar i bland annat Rom och Tokyo och haft separatutställning på Kulturhuset i Stockholm. Några av Saras titlar är Med vänlig hälsning, All I want for Christmas is planekonomi och Jag vill inte dö, jag vill bara inte leverera.

”Sara Granérs kraftfulla bildspråk har en drastisk humor som träffar betraktaren mitt i solar plexus. Vi skrattar hejdlöst, men får oss också en tankeställare om samtidens fördomar och svarta hål.” Motivering till EWK-priset 2010.

Samtalare: Ann Ighe

Ann Ighe är redaktör för tidskriften Ord&Bild och ekonomihistoriker.

KONST SOM MOTSTÅND

Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället.  Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Exempel på personer som gästat Stora Teatern på detta tema är ikonen Silvana Imam, konstnären/regissören Anna Odell, grafittikonstnären Carolina Falkholt, filmaren Ruben Östlund, konstnären Makode Linde, poeten/aktivisten Athena Farrokhzad, progglegendaren Mikael Wiehe regissören Suzanne Osten och musikern/poeten Mattias Alkberg.

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall