Priser
Ordinarie pris

30 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

RELATIV DANSPRODUKTION

ASTRO 1.0

Onsdag

10 feb

12:30

Fler speltillfällen

2

Scen/Plats

Gradängscen

Ordinarie

30 kr

Köp

RELATIV DANSPRODUKTION

ASTRO 1.0

Följ med på prövande lek med fysikaliska begrepp och färd genom universums förunderligheter – i dansform. Dansarna gestaltar och funderar kring människan och himlakroppar – hur vi i alla tider försökt förstå och tolka det himlavalv och universum som omger oss alla, stora som små, lika som olika. Humoristiskt och logiskt provar dansarna tyngdkraft, ljusfenomen och matematiska problem med sina kroppar, vad leder de till…?

 

Om Koreografen: Christina Tingskog utmanar ofta sin unga publik med ämnen som Einsteins relativitetsteori och astrofysik. Christina leker med och blandar uttryck från olika genrer inom dans, musikal och opera. Exempel är den uppskattade dansmusikalen Tänja tid och kröka rum från 2012 och konsertföreställningen Stjärngalen med 4 dansare och Kungliga filharmonikerna på Stockholms Konserthus 2014. Under hösten 2015 görs ett samarbetsprojekt med Vetenskapens Hus i Stockholm med fysikaliska experiment, dansexperiment samt föreställningen Astro1.0 i Reaktorhallen på KTH.

Astro1.0 ingår också i ett särskoleprojekt 2015 genom en av Stockholms stads Kulankampanjer. KOMET har premiär och sin första spelperiod på Zebra Dans men ingår också i ett rymdprojekt för lågstadiet på Danscentrum Stockholm i nov 2015. Våren 2016 planeras turnéer med Dans i Nord, Regionteater Blekinge Kronoberg, Vetenskapsfestivalen i Göteborg, Palladium Malmö m fl. 2016 kommer också premiär på en egensinnig dansopera Sannolikt osannolikt – en lek med det möjliga och omöjliga inspirerad av kvantmekaniska teorier. Christina är engagerad av Unga på Operan för att skapa en föreställning för mellanstadiet med premiär på Kungliga Operan nov 2016.

Medverkande: Sofia Harryson, Markus Lönneborg, Iris Sjönneby
Ljusdesign och projektioner: Thomas Mirstam

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall