Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

250 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Festivalphoto.net

Orkan

Steget. Foto: Ellika Henrikson

Räfven

Räfvarnas Afton

Fredag

21 dec

19:00

Scen/Plats

Klubben

OBS! Stående publik i Stora Klubben!

Ordinarie

250 kr

Köp

Räfven

Räfvarnas Afton

Nu är det julfest på gång - på Räfvens vis! Sedan de bildades i Göteborg 2003 har Räfven gjort hundratals spelningar i såväl Sverige som utomlands. Deras energifyllda mix av punk och folkmusik från världens alla hörn gör sig allra bäst framför en svettig publik. Det är eufori, energi och ett sanslöst sväng! Med sig har de Orkan och Steget!

Räfven har alltid trott på mirakel i vardag och i fest, på överraskningar, magi och det fullständigt oväntade. Det har fört dem ut på turnéer till såväl Japan som till Västerbotten, till de mest märkliga spelningar, fester, händelser och tilldragelser. För andra året i rad skapar de sin alldeles egna speciella magi på Stora Teatern mitt i decembermörkret: Räfvarnas Afton.

I år fyller Räfven 15 år och firar lite extra med att släppa sitt nya album ”15” just denna kväll. Flertalet gästartister, supportakter och överraskningar utlovas! Välkommen till en värld där allt kan hända, där dans, musik, glädje och gemenskap är i fokus, där alla är stjärnor och där stjärnorna faller.

OBS, Konserten sker i klubbmiljö för stående publik.

GästARTISTER:

ORKAN

Ett utav Göteborgsscenens mest spännande och starkast lysande namn just nu är proggkvintetten Orkan. Orkan berättar om systemets orättvisor, samhällets hänsynslöshet och naturens motstånd och hämnd, allt medan förstärkarna skriker och publiken jublar. ”Orkan leder den nya proggvågen”, menar Nynningen, och ingen har något att invända mot detta erkännande. I september 2017 släppte Orkan sin självbetitlade första fullängdare på vinyl via Göteborgsbaserade Alleycat Records.

STEGET

Efter att ha släppt en episk Ebba Grön-cover som Joakim Thåström själv tyckte va så fin att han delade har de också släppt singeln ”Du och Jag” Du kanske trodde dom lagt av? Icke! Steget är tillbaka.

Steget är en popduo från Göteborg bestående av Nils Dahl och Matilda Sjöström. Det är snart 10 år sedan de bestämde sig för att göra musik ihop. Både Matilda och Nils minns tydligt den där sommarkvällen på Pusterviks uteservering när det blev bestämt. Sen dess har båda genomgått flera livskriser och vi har fått följa med på resan. Steget har nu äntligen gått in i studion igen och lovar fortfarande att ta dig i handen, med lika ärliga och självutlämnande texter nu som då. Du får fortsatt filmiskt och känslosamt pianospel som på senare tiden dragit sig försiktigt mot fler elektroniska inslag. Vad som helst kan hända nu. Alla fönster är öppna.

De nya låtarna handlar om att se sig själv i spegeln, ta med sig sin historia och samtidigt blicka framåt. Det är inte alltid lika lätt som det verkar. Att lyssna på Steget är som att få ta del av brev skrivna i ensamhet för att orden måste ut.

Visa mer

Cirkuspaketet

Höstens nycirkuspaket innehåller tre utmanande, rörande och sinneskittlande föreställningar.

Läs mer om paketet

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall