Priser
Ordinarie pris

0 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

Förstå Världen - möt Radiokorrespondenterna

Sveriges Radio/Riksteatern

Tisdag

25 Sep

18:00
ca 1 tim 45 min

Scen/Plats

Stora scenen

Gratis inträde

Köp

Förstå Världen - möt Radiokorrespondenterna

Sveriges Radio/Riksteatern

Sveriges Radios utrikeskorrespondenter tar hem världen till dig! Missa inte ett unikt tillfälle att möta, diskutera och fråga två speciellt inbjudna korrespondenter om olika världshändelser och deras erfarenheter. Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen. På Stora Teatern möter vi korrespondenterna Maria Persson Löfgren (Moskva) och Janne Andersson (Bryssel)!

Sveriges Radios korrespondenter är på plats där det händer. Från våra utsända runtom i världen får du blixtsnabb nyhetsrapportering, men också fördjupning och bakgrund till det som hänt. Du får höra rösterna och möta de berörda människorna. Vår förhoppning är att det gör världen lite mer begriplig.

Världen är idag både uppkopplad och sammankopplad. Digitala attacker i ett land kan få följder för valrörelsen i ett annat. Konflikter och matbrist i en region kan påverka migrationen i en hel världsdel. Politiska beslut i stormakternas huvudstäder får konsekvenser för vardagen på andra sidan klotet.

Under en rad år har Sveriges Radio därför satsat på utrikesbevakningen. Idag har vi Nordens största utrikesredaktion med 23 anställda korrespondenter. I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack i allt fler länder, tycker vi att det är viktigare än någonsin att journalister finns på plats och kan rapportera om utvecklingen. För att förstå världen bättre, behövs både kunskap och närvaro.
/ Ginna Lindberg, Utrikeschef Ekot, Sveriges Radio

Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen. Det är ett unikt tillfälle att möta, diskutera och fråga två speciellt inbjudna korrespondenter om olika världshändelser och deras erfarenheter. Vem som besöker just din ort förblir en hemlighet in i det sista, då korrespondenterna ständigt är utkallade till världens alla vrår.

Sveriges Radio lanserade livekonceptet Radiokorrespondenterna i samarbete med Södra Teatern i Stockholm 2007. Ett unikt tillfälle för lyssnarna att möta korrespondenter live.

Utrikeskorrespondenterna från Sveriges Radio är:
ERIKA GABRIELSSON (Helsingfors), JENS MÖLLER (Norge och Island), DAVID RASMUSSON (Danmark),
DANIELA MARQUARDT (Berlin), JAN ANDERSSON (Bryssel), CLAES ARONSSON (London), MARGARETA SVENSSON (Paris), JOHAN-MATHIAS SOMMARSTRÖM (Istanbul), MARIA PERSSON LÖFGREN (Moskva), CECILIA UDDÉN (Kairo), SAMUEL LARSSON (MAPUTO), MARGITA BOSTRÖM (Bangkok), HANNA SAHLBERG (Peking), LOTTEN COLLIN (Rio de Janeiro), KAJSA BOGLIND (Washington), FERNANDO ARIAS (New York), JOHANNA MELÉN (Östeuropa), PALMIRA KOUKKARI MBENGA (Ungt perspektiv), JOHAN BERGENFORFF (Global hälsa), STAFFAN SONNING(Global ekonomi), NAILA SALEEM (Kultur), TBA (Korrespondenttrainee) och ALICE PETRÉN (Migration).

I samarbete med: Sveriges Radio och Riksteatern

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall