Priser
Ordinarie pris

375 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

Progglådan

Lördag

14 apr

19:00
ca 1 tim 30 min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

375 kr

Köp

Progglådan

Coste Apetrea samlade några av de tyngsta namnen från proggens 70-tal för en releasekonsert av den stora ”Progglådan” med SR:s liveinspelningar av 70-talets alternativa musik. 40 CD-skivor, 83 band och artister, 38 timmar musik, tidigare ej utgivet material finns i Progglådan.

Både konserten och Progglådan blev en succé. Lådan sålde slut hela upplagan på ett år och det blev fler konserter med dessa Proggens All Stars, bl.a. på Cirkus 2014 och Rock at Sea samma år samt Trädgården under Skanstullsbron, Bandet med gäster drog fullt hus och nu kommer de till Stora Teatern med nya gäster.

Nike Markelius, trummis i legendariska bandet Tant Strul. Med två fullängdsplattor inspelade i Benny Anderssons studio i bagaget, där hon samarbetat med några av vår tids mest prominenta författare och poeter är hon en enastående artist, ständigt aktuell med sin rykande scenpersonlighet.

Nationalteatern bestod av ett antal skådespelare och några musikkunniga. En av dem är Anders Melander som komponerade några av de mest kända låtarna för bandet, bl a Kolla kolla, Jack The Ripper och Bängen trålar. Anders och Ulf Dageby skrev alla de stora hits som gjort Nationalteatern till ett odödligt namn, som hela tiden hittar nya unga lyssnare. Vi har under ett antal konserter med Proggens Allstars haft nöjet att ha med Anders Melander och Pale Olofsson som tillsammans kör Anders hits från Livet är en fest och ett par andra av hans kända och okända pärlor.

Proggens Allstars är bandet som håller ihop hela konserten, de kompar alla de andra artisterna. Bandet består denna afton av: Kenny Håkansson från Kebnekajse, legendarisk gitarrist, Göran Lagerberg från Tages, Kebnekajse, Fläsket, spelar bas Coste Apetrea från Samla Mammas Manna, gitarr, Stefan Blomqvist från Imperiet, Janne Schaffer, Björn J’son Lind, spelar keyboards! Åke Sundqvist spelade trummor med Kornet och ABBA under 70-talet!

Bandet kommer att framföra musik av Bo Hansson, Samla Mammas Manna, Kebnekajse. Kvällen blir en resa från instrumental melodisk hippie-flum till ösiga rocklåtar.

Progglådan finns digitalt på Spotify, iTunes, Tidal, Deezer och flera andra plattformar!

Arrangör: Frihamnen Event & National

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall