Priser
Ordinarie pris

620 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Peter Knutson

Peter Jöback

Humanology in Concert

Söndag

10 feb

18:00
ca 1 tim 30 min

Fler speltillfällen

2

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 17.

Ordinarie

620 kr

Köp

Peter Jöback

Humanology in Concert

EXTRAINSATT KONSERT 9 FEBRUARI! Peter Jöback ger en exklusiv konsert på Stora Teatern med nya albumet Humanology.

Med anledning av det stora publiktrycket blir det nu en extrakonsert den 9 februari!

26 oktober släpptes Peter Jöbacks nya album Humanology. Det var 11 år sen hans senaste originalalbum och det var efterlängtat!  Humanology gick rakt in på albumlistans 1a plats fysisk försäljning, 6a totalt. Nu tar artisten med sig de nya låtarna ut i rampljuset för en exklusiv konsert på Stora Teatern i Göteborg söndag den 10 februari. Det är ingen underdrift att det är en unik chans att se en av Sveriges starkast lysande stjärnor framföra sitt nya material blandat med lite annat,  på det sättet de gör sig bäst – LIVE.

Humanology är en storslagen popskiva av internationellt snitt, där Jöback arbetat tillsammans med låtskrivarna Tobias Fröberg och Kathryn Williams samt LA-baserade producenten Tobias Karlsson. Resultatet är en fullmatad samling låtar med stark personlig koppling – ackompanjerade av storslagna blås- och stråkarrangemang och starka syntslingor.

Det var en lång, kreativ process att skapa Humanology, vilket uppkom en vårdag för ungefär fyra år sedan när Peter Jöback och producenten Tobias Fröberg satt i Tobias studio på Gotland. Första låten, vilket råkade bli första singeln The Mask, skrevs nästan direkt. “Vill minnas att den föddes ur en idé Peter haft i huvudet under lång tid”, berättar Tobias Fröberg

Peter och Tobias introducerade sedan den engelska Mercury Prize-nominerade Kathryn Williams i låtskrivandet. Kathryn har jobbat mycket med Ed Harcourt och samarbetat med bl.a. David Gray, Ray LaMontagne, Boo Hewerdine och Damien Rice.

Efter flera skrivarsessioner i Stockholm hittades den rätta producenten för att göra klart skivan; den L.A baserade producenten Tobias Karlsson fick uppdraget. Tobias kommer från Max Martins bolag MXM och har bl.a. har jobbat med Adam Lambert.

Kreativ kontroll är honnörsord för Peter Jöback i allt han gör och skälet till att han startade sitt produktionsbolag Sinclair Entertainment 2011. Sedan dess har han alltid varit medproducent i sina scenproduktioner, från egna konceptet I Love Musicals, via The Phantom of the Opera och nu senast hans grandiosa popteater Med Hjärtat Som Insats som spelas på Cirkus fram till den 15 december. Med Humanology tog Peter Jöback ännu ett kliv i sitt entreprenörskap och lät Sinclair Entertainment även bli en label där han gav ut albumet.

Den 10 februari ger Peter Jöback en exklusiv konsert på Stora Teatern för att framföra Humanology live, givetvis också med några tillbakablickar. Det är en svårslagen kombination av hans bästa sidor – dels de egna låtarna och dels hans fantastiska scennärvaro – vi ser enormt mycket fram emot en maxad kväll!

Lyssna på nya albumet “Humanology” här på Spotify

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall