Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

150 kr

Barn/ ungdom/ student tom 25 år

100 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

hi! art

PEPTALK FÖR SVERIGE

Måndag

05 dec

19:00
ca 1tim

Scen/Plats

Gradängscen

Ordinarie

150 kr

Köp

hi! art

PEPTALK FÖR SVERIGE

”Fotboll är glädje. Inte bara över spelet, utan över att finnas med i ett sammanhang, att ingå i ett lag och ställa upp för andra människor.”
Pia Sundhage

För Pia Sundhage har det aldrig varit viktigast att vinna. Inte som enskild individ i alla fall. Det viktigaste har varit att vara ett lag, som tillsammans jobbar för att skapa något som är större än summan av individerna. En synergieffekt. En kollektiv kraft som kan ta oss hur långt som helst. Kanske till ett VM-guld eller hela vägen till en ny världsordning.

Om Pia var en politisk ledare skulle nog hennes ideologi bygga på kärlek, glädje och solidaritet. Men i ett Europa i kris, där samhällen, familjer och hem splittras, krossas hjärtan och murar byggs för att skydda det som upplevs hotat. Vi har förlorat något. Vad skulle Pia göra för att få oss att resa oss och orka fortsätta kämpa? Vad skulle hon säga? Kanske skulle hon sjunga en sång.

I denna monologföreställning lånar skådespelaren Karin Bengtsson fotbollsidolen Pia Sundhages gestalt, för att tala om de politiska och moraliska dilemman vi möter i vår tid. Inspirerade av fotbollens vokabulär och praktik, i en starkt fysisk och musikalisk föreställning, låter vi ett forsande flöde av tankar, teorier och motsättningar ta plats i Karins kropp, röst och huvud. Tillsammans med slagverkaren/percussionisten Dijle Özlem Neva Yigitbas, skapas en föreställning med en rent fysisk påverkan på publiken. Det blir svettigt och roligt, sorgligt och tänkvärt, men framför allt, peppigt!

Skådespelare: Karin Bengtsson

Musiker: Dijle Özlem Neva Yigitbas & Diva Cruz

Scenografi & ljus: Josefin Hinders

Manus: Isabel Cruz Liljegren

Regi: Helena Sandström Cruz

Produktion: hi! art

 

Skådespelaren Karin Bengtsson är har bl.a. varit verksam på Dramaten, Kungliga Operan, Turteatern, Regionteater Väst och Örebro Länsteater. Mellan 6 och 15 års ålder spelade hon fotboll i Norvalla IF samt i Hallandslaget.

Musikern Dijle Özlem Neva Yigitbas har bl.a. medverkat i Riksteaterns Mot väggen, Lång dags färd mot natt och Slå pattarna i taket och är även verksam som dj/klubbarrangör i klubbkollektivet Malcriada.

Josefin Hinders, ljussättare och scenograf, har tidigare gjort ljus åt bl.a. migrationskabarén Europa Europa och Shake it Collaborations samt scenografi i ett flertal teaterföreställningar hos bl.a. Riksteatern, BUS och Södra Teatern.

Dramatikern Isabel Cruz Liljegren har skrivit pjäser och musikteaterverk för Kungliga Operan, Radioteatern, Folkteatern i Göteborg, Angeredsteatern m.fl.

Helena Sandström Cruz, har regisserat på Ung Scen Öst, Radioteatern och Lule Stadsteater samt arbetat som skådespelare på Riksteatern, Turteatern m.fl. scener.

hi! art är en nybildad scenkonstgrupp som står på feministisk och anti-rasistisk grund.

www.hiart.se

Med stöd av Kulturrådet och Stockholms Stad

 

Laget före jaget – ett samtal om solidaritet och vårt kollektiva ansvar

Samtal efter föreställningen Peptalk för Sverige. Start ca kl 20.50. Längd ca 1 tim.

På 70-talet innebar en solidarisk handling att göra något för fattiga eller krigsdrabbade människor i tredje världen. Idag finns tredje världen i Sverige och i Europa. Så vad är solidaritet här 2016?

Samtalare

Pia Sundhage – förbundskapten i svenska damlandslaget
Helena Sandström – skådespelare och regissör för Peptalk för Sverige
Trifa Shakely – jurist och socionom, verksam på Röda korsets center för krigs och tortyrskadade i Göteborg
Matilda Brinck-Larsén – har startat och driver Sandarna Lag C, ett fotbollslag för ensamkommande i Västra Göteborg

Samtalsledare: Rebecca Bohlin, journalist och författare, var under flera år chefredaktör för tidningen Arbetaren och har som författare skrivit om bland annat Europas fattiga arbetarklass och om hot och näthat.

Visa mer
Gammalt event!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall