Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

150 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Simon Söderberg

Foto: Urban Jörén

Foto: Urban Jörén

Foto: Urban Jörén

Foto: Urban Jörén

Gammalt event!

Mari Carrasco/Riksteatern

Paper Plane - VÄRLDSPREMIÄR

Måndag

06 mar

19:00
ca 45min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

150 kr

Köp

Mari Carrasco/Riksteatern

Paper Plane - VÄRLDSPREMIÄR

Koreografen Mari Carrasco är åter på turné med Riksteatern, efter framgången med Bartolomeo 2013. I det nya verket "Paper Plane" möter vi fyra dansare som öppnar dörren till ett parallellt universum där det går blixtrande snabbt och drömmande långsamt. Vi är stolta över att ha världspremiären på Stora Teatern!

Skiftande uttryck, knivskarpt och bubbligt kaotiskt. Dansarna twistar, skulpterar, viker och blir vikta, de kastar och bygger om. De rör sig repetitivt och för varje ny upprepning sker en förändring som tar dem närmare målet.

Tillsammans med sina dansare och kompositören Mikael Karlsson (uppskattad sommarpratare 2016) skapar Mari Carrasco en visuell, melankolisk och vacker värld fylld av luftslott, längtan, drömmar och humor.

Det är en föreställning om att ha huvudet bland molnen och önska sig det omöjliga; att ha opraktiska idéer och inte kunna skilja på verklighet och drömmar; att kunna flyga och gå sin egen väg.

Detta är Mari Carrascos andra verk för Riksteatern. Mari är dansare och koreograf och har sedan sin examen från Balettakademien 2009 arbetat med sitt eget projektbaserade kompani, Carrasco Dance. För Riksteaterns publik är hon välkänd sedan hon 2013 gjorde succé med föreställningen Bartolomeo, som turnerade under två säsonger med Riksteatern. Föreställningen blev även en internationell framgång.

Nu senast gjorde hon koreografin till den hyllade teater- och dansföreställningen; Girls will make you blush som var ett samarbete med Unga Klara och Västmanlands teater. Både dessa föreställningar riktar sig till ungdomar.

Mikael Karlsson har bland annat uppmärksammats för sina samarbeten med koreografen Alexander Ekman. Däribland A Swan Lake för den Norske Opera och Ballet och Midsommarnattsdröm på Kungliga Operan. Han har gjort musik till Battlefield Bad Company I och II och samarbetat med en rad artister såsom Anna von Hausswolff och Lykke Li. Mikael Karlsson hyllades även för sitt sommarprat i Sveriges Radio 2016.

Medverkande:
Ida Inxi Holmlund
Jade Stenhujis
Michael Tang Pedersen
Stacey Aung

Konstnärligt team:
Koreograf: Mari Carrasco
Koreograf: assistent Rita Lemivaara
Kompositör: Mikael Karlsson
Scenograf: Johanna Mårtensson

 

I samarbete med Göteborgs Teaterförening och Riksteatern

Nyfiken på: Mari Carrasco

Direkt efter föreställningen blir det ett kortare nyfiken – på – samtal på scenkanten med Mari Carrasco, koreografen bakom Paper Plane.
Samtalare: Sara Melin, curator för Göteborgs dans-och teaterfestival.

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall