Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

550 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

P-FLOYD

A TRIBUTE TO PINK FLOYD

Fredag

20 nov

19:00

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

550 kr

Köp

P-FLOYD

A TRIBUTE TO PINK FLOYD

Det finns tributeband och det finns P-Floyd. Få andra band, som inte spelar originalmusik, har nått liknande framgång i Sverige. Förra året bjöd dalabandet bland annat på en bejublad turné som inbegrep ett fullsatt Cirkus i Stockholm, och några magiska Dalhallaspelningar som nyligen blev framröstade som ”Årets liveupplevelse 2014” på musikgalan Dalecarlia Music Awards.

I år åker P-Floyd ut på vägarna igen med en ny spektakulär show. Missa inte möjligheten att uppleva den drömska atmosfäriska och suggestiva musiken som supergruppen Pink Floyd skapade och som tributebandet P-Floyd förvaltar och håller vid liv på sitt eget unika vis. Inramat av ett fantastiskt ljud och en makalös ljusshow fylls alla sinnen med en stark och hänförande upplevelse.

Historien om P-Floyd börjar 1993 med några spelningar på restaurangen Rådhusgården i Falun. Det blev en omedelbar succé och snart spred sig ryktet om det nya stilsäkra hyllningsbandet, helt och hållet tillägnat Pink Floyd. Spelningarna flyttades till en lokal kallad “Ladan” i byn Skog i Dalarna och en helg varje år arrangerade bandet en Pink Floyd-festival som lockade uppåt 1000 personer per dag.

P-Floyds signum blev att med nya idéer och personliga tolkningar skapa nya versioner av Pink Floyds klassiska låtar och att alltid ge påkostade konserter som bjuder publiken på något extra både ljud- och ljusmässigt.

I mitten av 00-talet gjorde P-Floyd flera legendariska spelningar på Dalhallas magnifika scen som fortfarande är några av de mest påkostade som gjorts på konsertlokalen.

Bandet begav sig också ut på Sverigeturnéer som hyllades i media med omdömen som “tribute show i världsklass” (Sundsvalls Tidning) och “värmande och glädjefyllt av överjävliga musiker” (Norrköpings Tidningar). 2007 sände SVT både en dokumentär om P-Floyd och en liveinspelning från en av deras omtalade konserter från Dalhalla.

P-Floyd har släppt två live-inspelningar på dvd, två live-skivor och våren 2014 gjorde bandet inte bara en av sina största turnéer någonsin, de släppte även sin första studioplatta.

P-Floyd:
Jan Stumsner, Gitarr
Hans Lundin, Sång och Gitarr
Mats Nilsson, Keyboard och Sång
Håkan Norlin, Keyboard
Peter Holmstedt, Bas
Klas Anderhell, Trummor
Thomas Alm, Saxofon
Marica Lindé, Kör
Eleonor Ågeryd, Kör

Arr: Lifeline Entertainment

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall