Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

420 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Nisse Hellberg

Vägen västerut

Fredag

03 mar

19:00
ca 2 tim

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppen från kl 18.00

Ordinarie

420 kr

Köp

Nisse Hellberg

Vägen västerut

En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rythm’n’ blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Nisse Hellbergs trettio år långa karriär vilar.

Vägen västerut”. Titeln på Nisse Hellbergs nya album skvallrar nästan om hur den låter. Nisse har visat sin kärlek till countrygenren förr, inte minst i hans kanske populäraste låt, ”Jag är bara lycklig när jag dricker (med Wilmer X). 

På ”Vägen västerut” tar han det ett steg längre och låter det färga hela denna nya kollektion låtar.

Men den som varit med på hans resa som soloartist från och med ”Snackbar blues” 2006 känner ändå igen sig. Stöket, larmet, passionen, rockabillyn, bluesen, allt finns ständigt närvarande även här. Det är country med energi och beat.

”Vägen västerut”, producerad av Ola Gustafsson, är Nisses sjätte album från och med att han började fokusera på plattor under eget namn. Alla har blivit topp tio, inklusive senaste ”Vad har han i huvudet” från 2014.

– Lars Nylin/ Border Music 2016.

Efter att ha frontat Wilmer X, ett av landets mest älskade band, i många år gick Nisse hellberg solo med plattan ”Snackbar Blues” 2006. Succén lät heller inte vänta på sig och solodebuten sålde 30 000 exemplar, låg ett halvår på albumlistan och belönades med en guldskiva. Därtill placerade sig låten ”Tufft jobb” stadigt på Svensktoppen. Tio år senare har Nisse släppt en utmärkt svit album som understrykit att det som började som pausunderhållning medan Wilmer X låg på is kommit att blivit en ny, kreativ guldålder för den skånska bluesens mästare.

Arrangör: United Stage i samarbete med Frihamnen Event

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall