Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

60 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Kakan Hermansson. Foto: Emma Svensson.

Gammalt event!

Konst som motstånd

Nino Ramsby

Måndag

26 nov

19:00
ca 1 tim

Scen/Plats

Kristallfoajén

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

60 kr

Köp

Konst som motstånd

Nino Ramsby

I denna upplaga av programserien Konst som motstånd möter vi musikern och bildkonstnären Nino Ramsby, i ett samtal med Kakan Hermansson.

Nino Ramsby har rört sig mellan flera olika musikgenrer, spelat och sjungit i flera olika band , bland annat som frontfigur i banden Salt, Baxter och Grand Tone Music. Han har släppt flera skivor tillsammans med pianisten och musikern Martin Hederos och även med jazzmusikern Ludvig Berghe. För detta har han bl a fått ta emot Evert Taubestipendiet.

Konstnärligt har Nino flera ben att stå på – han spelar många instrument men han är också bildkonstnär med flera utställningar bakom sig, bland annat på Sven-Harrys i Stockholm tillsammans med Lars Lerin och Kakan Hermansson. Han är också fotograf, grafisk formgivare och poet.

Han föddes som Nina och har varit väldigt öppen kring frågor om sin könsidentitet, bland annat har han låtit media på olika sätt följa honom i sin könskorrigeringsprocess.

Samtalare: Kakan Hermansson, konstnär & programledare

Efterhäng i kristallen

Efter samtalet blir det mingel och skivsignering i Kristallbaren – häng kvar!

KONST SOM MOTSTÅND

Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället.  Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Exempel på personer som gästat Stora Teatern på detta tema är ikonen Silvana Imam, konstnären/regissören Anna Odell, grafittikonstnären Carolina Falkholt, filmaren Ruben Östlund, konstnären Makode Linde, poeten/aktivisten Athena Farrokhzad, progglegendaren Mikael Wiehe regissören Suzanne Osten och musikern/poeten Mattias Alkberg.

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall