Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

350 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Nils Landgren. Foto: Sebastian Schmidt

Vince Mendoza. Foto: Pamela Fong

Gammalt event!

NILS LANDGREN & VINCE MENDOZA

Bohuslän Big Band

Söndag

19 mar

16:00
ca 2tim

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 15. Innehåller paus.

Ordinarie

350 kr

Köp

NILS LANDGREN & VINCE MENDOZA

Bohuslän Big Band

Bohuslän Big Band presenterar ett unikt samarbete med kompositören och arrangören Vince Mendoza och och Nils Landgren, mannen med den röda trombonen.

“Still Crazy After All These Years”

Tillsammans har Vince Mendoza och Nils Landgren flera produktioner bakom sig. De är även initiativtagare till det europeiska nätverket EMC-European Music Circle.

Temat är en blandning med låtar från Nils Landgrens senaste skiva Some Other Time, en hyllning till Leonard Bernstein, som Vince Mendoza adapterat till storband. Det är också en del låtar från olika projekt med Landgren och Mendoza under åren. Lite jazzigt, lite orkestralt och lite pop.

Vince Mendoza har varit en av de ledande musikerna inom jazzen och samtida musik de senaste 20 åren. Han har arbetat med välkända stjärnor som Björk, Bobby McFerrin, Robbie Williams, Herbie Hancock, Melody Gardot, Sting med många fler. Vince har precis gått in i rollen som konstnärlig ledare för WDR Big Band i Köln.

Nils Landgren har berikat svenskt musikliv som få andra och har gjort det mesta med de flesta. Under åtta år arbetade han även som konstnärlig ledare för Bohuslän Big Band. Ett samarbete som sträcker så lång tillbaka som 80-talet.Nils Landgren har medverkat på över 500 album och spelat med artister som Herbie Hancock, ABBA, the Crusaders, and Wyclef Jean.

Medverkande:
Nils Landgren – trombon
Vince Mendoza – dirigent och kompositör
Bohuslän Big Band

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall