Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

350 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

Mohsen Namjoo & Faraualla

Fredag

23 nov

19:00
ca 2 tim

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

350 kr

Köp

Mohsen Namjoo & Faraualla

Den mångsidige iranske musikrebellen Mohsen Namjoo i ett nytt samarbete med den italienska à capella-gruppen Faraualla med sina fabulösa röster.

Tillsammans framför de live Mohsen Namjoos nya album “On the string of a tear’s bow“, en musikalisk resa från Mongoliet till Östeuropa med fokus på ritualer och sorgeceremonier i de olika kulturerna. I konsertens andra del bjuder Namjoo på ett urval av sina favoritklassiker tillsammans med sitt band.

Mohsen Namjoo
Mohsen Namjoo är artist, låtskrivare och setarspelare, kallad “Irans Bob Dylan” av The New York Times. Namjoo är en visionär artist som talar för de unga i Iran. Sömlöst blandar han den traditionella persiska lutan setar med elgitarr, rock och blues med persisk sång och smälter samman dåtid med nutid. Efter att han kom till USA 2011 har Namjoo turnerat runt världen med utsålda konserter på prestigefulla scener. I Sverige har han framträtt ett antal gånger med olika uppskattade konsertprogram. Hans tionde album “On the String of the Tear´s Bow” släpptes våren 2018.

Faraualla
Den italienska vokalkvartetten Faraualla bildades 1995. Efter grundliga sångstudier inom olika musikområden hade de fyra sångerskorna hittat ett gemensamt intresse i att undersöka rösten som instrument, att använda sig av polyfoni och att studera olika kulturers och historiska perioders vokala uttryck. Farauallas repertoar består både av nutida kompositioner och traditionella sånger från många olika platser, tider och kulturer bland annat från Apulien, Korsika, Bulgarien och Tahiti. Gruppens medlemmar kommer från Apulien och närvaron av provinsen i sydöstra Italien märks tydligt i kvartettens “sound” och i gruppens namn Faraualla, som är den djupaste naturliga grottan i Apulien. Kvartetten har framträtt på många nationella och internationella festivaler och konserter.

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall