Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp
Ordinarie pris

720 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Laurence Laborie

Få biljetter kvar!

Melody Gardot

Måndag

30 maj

19:00
ca 2h

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar en timme innan föreställningen

Ordinarie

720 kr

Köp

Melody Gardot

Sångerskan, pianisten och gitarristen Melody Gardot kommer till Göteborg och Stora Teatern! Med en fantastiskt vacker och helt unik röst och utstrålning som andas både styrka och skörhet, har den svenska publiken tagit henne till sitt hjärta.

Melody Gardot är aktuell med  albumet Entre eux Deux som hon gjort tillsammans med Philippe Powell. Albumet skapades under två veckor i hennes studiolägenhet i Paris, där hon skrev dygnet runt med en vy över Eiffeltornet som inspiration. 2020 släppte hon albumet Sunset in the Blue som innehåller kritikerrosade singeln From Paris With Love.

Gardot har en anmärkningsvärd historia och har kämpat med svåra motgångar under hela sitt liv. Hennes första EP Some Lessons skrev hon på sjukhuset efter en allvarlig trafikolycka och hon säger själv att hennes kärlek för musiken blev hennes bästa form av terapi. Efter flera månader spenderade på sjukhus så hittade hon styrkan och motivationen att satsa på sin musikkarriär.

2007 släppte hon sitt debutalbum Worrisome Heart vilket hyllades av kritiker och hon jämfördes med storheter som Laura Nyro, Joni Mitchell och Eva Cassidy. Två år senare släppte hon uppföljaren My One and Only Thrill som placerades i topp på Billboard US Jazz Albums listan. Hennes tredje album The Absence släpptes 2012 och placerades i topp 30 på Billboard 200.

Hennes musik är starkt influerad av R&B, blues och jazz i en uppsättning originella och medvetna låtar – vilket hennes senaste album Sunset in the Blue är ett bevis på. På singeln From Paris With Love handplockade Gardot musiker från 30 olika länder för att skapa en global orkester. Den spelades in under COVID-19 och släpptes med en video med syftet att samla in pengar till sjukvårdspersonal och sprida medvetenhet kring de som kämpar inom konsten.

 

Visa mer
Få biljetter kvar!

Magiskt för hela familjen!

Med musik, dockor och färgstark scenografi bjuder Marionetteatern in publiken till en fantasivärld fylld av oväntade bekantskaper. Från 5 år.

Läs mer om föreställningen