Priser
Ordinarie pris

110 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

MARKATTA & ADAMA CISSOKHO MED BAND

RATATOUILLE

Tisdag

03 nov

11:00

Fler speltillfällen

4

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

110 kr

Köp

MARKATTA & ADAMA CISSOKHO MED BAND

RATATOUILLE

En färgsprakande och gungande show!

Nu lyfter vi på hatten och slår på stort med fyra kvinnor och fyra män på scenen. Magiska melodier, rafflande rytmer och ett sanslöst svängande band är ingredienserna i vår nya Ratatouille.

Markatta fortsätter sitt rosade samarbete med den fantastiska sångerskan Adama Cissokho, en av Senegals främsta traditionsbärare inom griottraditionen. Denna gången gör vi en liveversion av vår Manifest-nominerade CD “Ratatouille”.

Medverkande: Markatta och Adama Cissokho, Assane Sane, Cristopher Ek, Henrik Cederblom, Sten Källman.

 

ÄVENTYRLIGHETER – ZIGUINCHOR RATATOUILLE

I Senegal, Västafrika finns en rik skatt av sånger och berättelser. Historieberättandet är medryckande och har en pedagogisk underton. Vi i Markatta blev nyfikna på denna rika tradition och bjöd in Adama Cissokho till Sverige för att tillsammans berätta om våra mest fantastiska äventyr och sjunga sånger, spela och dansa. Resultatet blev Äventyrligheter – en ratatouille av bästa slag för er att smaka på!

Äventyrligheter är en interaktiv musik- och berättarföreställning för barn mellan 4 & 12 år där rösten och kroppen får vara med. Vi bjuder på sånger och berättelser om farliga flodhästar, att klättra upp i högsta trädet, om vild galopp på stranden och om att gå vilse på Ikea.

Det är 1000 mil mellan Senegal och Sverige, men berättelserna och utmaningarna, glädjeämnena och rädslorna är de samma. Vi har mycket att lära av varandra! Följ med på Äventyrets stig…

Adama Cissokho är uppvuxen med den västafrikanska musiktraditionen i Casamance i södra Senegal. Hon är en jalimuso (musiker och sagoberättare) från den berömda griotfamiljen – Cissokho. Adama bär på en skatt av sånger och historier som hon generöst delar med sig av.

Markatta Musikteater har erhållit bidrag från Statens Kulturråd sedan 1995 och har framhållits som en av Sveriges mest nyskapande och främsta skapare av intressant barnkultur.

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall