Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

100 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Louise Billgert

Gammalt event!

REGISSERAD LÄSNING & SAMTAL MED MARIE-LOUISE EKMAN

KONST SOM MOTSTÅND

Tisdag

08 dec

19:00

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

100 kr

Köp

REGISSERAD LÄSNING & SAMTAL MED MARIE-LOUISE EKMAN

KONST SOM MOTSTÅND

I snart femtio år har Marie-Louise Ekman varit en betydelsefull personlighet i svenskt kulturliv. Hon var tidigt en av konstnärerna i kretsen kring tidningen PUSS och med bajskorvar, könsdelar, rumpor, pruttar och kroppsvätskor har hon provocerat och utmanat. Förutom måleri, film och TV jobbat har hon jobbat med både skulptur och scenografi. Hennes karriär krönts av tiden som hyllad chef för Dramaten och uppskattad rektor för Konsthögskolan.

Kvällen inleds med en regisserad läsning av Den falska människan, Marie-Louise Ekmans debutpjäs för Radioteatern 1981. Därefter samtalar Marie-Louise Ekman med Catharina Bergil, Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Kl 19–19.45 Regisserad läsning av Den falska människan
Kl 20.05–21.00 Samtal med Marie-Louise Ekman

Den falska människan

Den falska människan av Marie-Louise Ekman uppfördes som radioteater med Georg Rydeberg och Sune Mangs i rollerna. Den handlar om Herren, en åldrad ensam manlig konstnär, som tycker sig ha genomskådat omvärldens falskhet och som pendlar mellan självömkan och förakt. På julafton bjuder han in en gäst. Regissören Jenny Svärdsäter letar efter ett sätt att framföra Marie-Louise Ekmans text idag.

I detta undersökande har hon tagit hjälp av skådespelarna Nina Haber och Mia Höglund-Melin som fått i uppdrag att vrida och vända på Marie-Louise Ekmans humoristiska och ekvilibristiska text. Innan samtalet visar de tillsammans med regissören ett work in progress där de leker med, ifrågasätter och utmanar våra föreställningar om porträttet av det manliga egot.

Regi: Jenny Svärdsäter
Medverkande: Nina Haber och Mia Höglund-Melin

Visa mer
Gammalt event!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall