Priser
Ordinarie pris

150 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

MÄNNEN MED ROSA TRIANGEL

Tisdag

12 apr

19:00

Fler speltillfällen

2

Scen/Plats

Gradängscen

Ordinarie

150 kr

Köp

MÄNNEN MED ROSA TRIANGEL

1939 grips den 22-årige österrikaren Josef av Gestapo. Brottet? Han är homosexuell och har haft en förbjuden relation med sonen till en uppburen nazist. Josef hamnar i Sachsenhausen där de homosexuella befinner sig längst ned i lägerhierarkin och utgör lovligt byte för såväl medfångar som lägerkommendanter. Männen med rosa triangel skrevs under pseudonym 1972 och är ett unikt dokument om förföljelsen av homosexuella i Tredje riket, men också en berättelse om överlevnad, hopp och kärlek.

Uppsättningen varvar musik och koreografi med nedslag i dagens samhällsklimat. Mattias Brunn, Daniel Åkerström-Steen och Mårten Andersson turnerade gemensamt pjäsen No Tears for Queers med stor framgång i Sverige. Pjäsen satte strålkastarljuset på manlighet och maktstruktur. Detta genomsyrade även deras andra kritikerrosade Riksteaterproduktion Järnnatt. I Männen med rosa triangel vill trion ytterligare fördjupa arbetet med normernas och utanförskapets mörkaste mekanismer. Riksteatern i samarbete med RFSL.

“Rakt, rått, starkt och fruktansvärt.” Corren

KONSTNÄRLIGT TEAM

Av:
Mattias Brunn
Daniel Åkerström- Steen
Marcus Baldemar
Mårten Andersson

På scen:
Mattias Brunn
Marcus Baldemar

Baserat på en bok med samma namn av Heinz Heger.

 

Samtal efter föreställningen, måndag 11 april

Ca kl 20.45 / Fri entré / Längd ca 45 minuter / Baren är öppen

Hur ser situationen ut för HBTQ personer i Sverige och i världen idag? Med avstamp i föreställningens tema samtalar Mattias Brunn, Tiina Rosenberg och Tanya Charif om aktuella frågor för HBTQ kampen idag. Samtalsledare: Tasso Stafilidis.

Mattias Brunn skådespelare, dramatiker, regissör och del i den konstnärliga ledningen för Folkteatern i Gävleborg. Tematiskt berör hans pjäser frågor kring manlighet, sexualitet och maktstrukturer.

Tiina Rosenberg är professor i teatervetenskap, har tidigare varit rektor för Konstuniversitetet i Helsingfors och professor i genusvetenskap. Rosenbergs forskning fokuserar på feministisk teater och teori, performance studies, genusvetenskap och queerstudier.

Tanya Charif är socionom, föreläsare och aktivist. Tanya arbetar på GUTS som är en kommunal fritidsverksamhet för tjejer och transpersoner och driver G.I.A Gays In Angered, en förening för HBTQ-ungdomar.

Tasso Stafilidis, bl.a. skådespelare, verksamhetsansvarig för Göteborgs Kulturkalas, tidigare verksamhetschef och nuvarande tjänstgörande ordförande för West Pride.

Visa mer
Gammalt event!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall