Priser
Ordinarie pris

310 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Majornas 3dje Rote & Matilda Sjöström

En doft av grön jul

Torsdag

19 dec

19:00
ca 2h 15min inkl paus.

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18. Innehåller paus.

Ordinarie

310 kr

Köp

Majornas 3dje Rote & Matilda Sjöström

En doft av grön jul

Majornas 3dje Rote med gäster firar Grön jul på Stora Teatern.

Alla vet, det är bara att konstatera, julen i Göteborg är sällan vit. Som en konsekvens av det gör Majornas 3dje Rote sin julkonsert Grön. Grön som gräset mellan spårvagnsspåren och Grön som ett hälsosamt julbordsalternativ. Grön som längtan till en något krackelerad bild av Gröna Vågen och Grön som i återanvändande av saker som kanske annars enbart skulle bli en del av överkonsumtionssamhällets sopberg.

Majornas 3dje Rote har just firat sitt ca. 25-årsjubileum och man har, tillsammans med gäster, bjudit sin trogna publik på många oförglömliga ögonblick. Bandet har under åren byggt upp en mycket personlig stil av musik med de mest hissnande hopp inom svensk folkmusik och Americana. Lika hissnande är skiftningarna i humor och humör av beskrivningar om livet i Majorna och världen. Åskådarna skrattar så tårarna rinner. Snart rinner tårarna av känslor av sorg, allvar och kärlek. Efteråt mår man bra och känner att livet är lite lättare att leva.

Ni får nu chansen att höra både ”Rotens” Gröna jul-låtar och låtar från den vanliga repertoaren. Välkomna!

Gästartist är Matilda Sjöström (Det Brinner, Steget). En fantastisk person och sångerska och det blir ett spännande musikaliskt möte som vi verkligen ser fram emot! Med på scen kommer också Jörgen Berg på Lap Steel och banjo att finnas, en duktig musiker som gästat bandet flera gånger.

Arrangör: Frihamnen Event.

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall